пʼятницю, 13 березня 2015 р.

Літературний брейн-ринг «Борітеся - поборете, Вам Бог помагає!»
І знову – березень… І знову линуть вірші геніального українського поета... Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Тараса Шевченка, до постаті, яка у своїй величі була, є і залишиться ні з чим не зрівняною, невичерпною для людського подиву й осягнення. В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. Двісті перший рік іде з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі:
Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,
І голос твій нам душу окриля.
Встає в новій красі, забувши лихоліття,
Твоя, Тарасе, звільнена земля.
Цього року колегіантки знову зверталися до його пророчих і актуальних поезій, аби не просто вшанувати пам'ять митця, але й відчути, як через його твори проходить любов до України, народу, рідної мови, відчути. Тому літературний брейн-ринг мав назву "Борітеся - поборете, Вам Бог помагає!", яка найкраще відображає сучасні події та дух українського народу. На святі колегіантки переглядали тематичні відео «Обличчя української історії. Тарас Шевченко», «Крилате слово Кобзаря», «Сергій Нігоян. Тарас Шевченко», змагалися за кращого знавця життєвого і творчого шляху митця, беручи участь у різноманітних конкурсах, декламували поезії, співали пісні, малювали ілюстрації до його творів тощо.


























Т. Шевченко все своє життя, весь свій могутній талант присвятив українському народові: своїм сучасникам і нам, нащадкам. Тож будьмо вдячні йому і за «Заповіт», і за «Гайдамаків», і за «Каваз», і за «Катерину». Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар.
Зволь нам, Мати Божа,
Силу й долю дати,
Для рідного краю
Жити й працювати.

Дай, щоб ми сповнили
Заповіт Шевченка,
Щоб цвіла у щасті

Україна – ненька!

Немає коментарів:

Дописати коментар