середу, 11 березня 2015 р.

Екологічна Хресна дорога
9 березня у колегіумі «Знамення» було представлено всеукраїнську Великопосну екологічну ініціативу Бюро УГКЦ з питань екології – «Екологічне навернення для порятунку створіння».
Референт Бюро УГКЦ з питань екології у Тернопільській архієпархії о.Василь Шафран розказав про свою діяльність. Демонструючи слайди з чарівними пейзажами природи і водночас із жахливими наслідками впливу на неї людини, отець пояснив, чому ми, як християни, зобов’язані любити та доглядати природу. «Якщо ми у молитві «Вірую» визнаємо нашого Бога Творцем усього видимого і невидимого, то згідно з нашим віровизнанням повинні жити і діяти».




 Сьогоднішня діяльність християн не відображає їхнього щирого віровизнання. Люди стали «перетворителями» Богом створеного світу на світ повний гріха, безладу та сміття. Тому у цей час посту ми повинні задуматись над нашим ставленням до всього того, що сотворив сам Господь Бог.
Колегіантки мали нагоду побачити прекрасні краєвиди нашої України, які з кожним роком стають все більшою та більшою рідкістю, та знищенну і засмічену природу, яку ми зустрічаємо все частіше і частіше. «Якщо ми сьогодні не зупинимо цей руйнівний процес на нашій землі, то через певний час станемо біженцями через нас самих».
Далі учениці з директором та вчителями молилися Хресну дорогу в Марійському духовному центрі. За допомогою роздумів, поданих на кожну стацію, усі присутні заглибились у таємницю відкуплення і спасіння всього створіння Божого.








Колегіантки дізналися багато нового, були вдячні за корисні відомості та запрошували отця знову відвідати їх. На згадку про цей захід присутні отримали від Екобюро УГКЦ календарики, буклети та пам’ятні флаєри, які закликають нас відмовитись від спалювання сміття, листя, сухої трави, використання пластикових квітів та вінків, економити електроенергію та воду.











Немає коментарів:

Дописати коментар