пʼятницю, 13 березня 2015 р.

Майстер-клас Тернопільської реанімаційно-кардіологічної бригади
У зв’язку з трагічними подіями на Сході України у навчальних закладах особливу увагу звертають на удосконалення вмінь та навичок учнів із надання першої медичної допомоги. Тому з метою підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки учениць 13 березня у колегіумі для дівчат «Знамення» на запрошення директора п. Анни Зварич Тернопільською реанімаційно-кардіологічною бригадою було проведено майстер-клас з надання першої медичної допомоги. Медичні працівники за допомогою відеоматеріалів, апаратури та необхідного інструментарію демонстрували комплекс реанімаційних заходів, які необхідно здійснювати у різних ситуаціях. Вони пояснювали:
1)   як діяти при втраті свідомості, шокових станах, інфаркті міокарда, при непрохідності дихальних шляхів, відсутності ознак життя, тобто клінічній смерті;
2)   як виконувати штучне дихання та закритий масаж серця і визначати їх ефективність;
3)   як зупиняти внутрішню і зовнішню кровотечу, накладати пов’язки, джгути, шини, надавати допомогу при закритих та відкритих переломах, ножових та кульових пораненнях, термічних ураженнях;
4)   як зробити іммобілізацію, тобто забезпечити нерухомість ушкодженої частини тіла;
5)   як організувати негайне транспортування хворого або постраждалого у лікувальний заклад.


























Медичні працівники наголосили, що значення першої медичної допомоги важко переоцінити. Тому кожен має обов’язок знати, як правильно проводити реанімаційні заходи, адже це не тільки врятує життя постраждалому, але й забезпечить подальше успішне лікування хвороби або травми, попередить розвиток тяжких ускладнень.

На тренінгу були присутні усі колегіантки, вчителі та працівники, а також запрошені віце-ректор Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого о.Володимир Фірман та студенти І курсу.


Немає коментарів:

Дописати коментар