понеділок, 4 вересня 2017 р.

У колегіумі для дівчат «Знамення» розпочався новий навчальний рік

     Початок навчального року 1 вересня  у колегіумі для дівчат «Знамення» - це традиційна Божественна Літургія та молитва за упокій душ тих, хто віддав своє життя за наше мирне сьогодні. Як і в усіх навчальних закладах, перший урок був присвячений темі: «Поважаю європейські цінності  - будую сучасну Україну». 
     Проханням про Боже благословення та мир для України, а також благословення для учениць колегіуму стала піша проща 2 вересня «Стежками Патріарха Йосифа Сліпого» із Заздрості до Зарваниці, що також традиційно відбувається уже всьоме для колегіанток.
    А урочисте святкування початку нового навчального року – це радість для численної колегіальної спільноти, що зросла уже до 44 учениць, їхніх рідних, друзів, що 3 вересня  зібралися на Святу Літургію у Соборі Зарваницької Богородиці. Після урочистої посвяти  у колегіантки  традиційно колегіум вітав нових учениць святковою програмою, яку готували самі учениці, демонструючи широкий спектр талантів.
      Заступник начальника управління освіти і науки ТОДА Г. Зварич, звертаючись до присутніх, передала їм вітання від очільників обласної адміністрації – С. Барни та обласної ради – В. Овчарука, начальника управління освіти і науки – О. Хоми та побажала ученицям нових звершень  та наснаги. Вітали учениць і директор закладу  - М. Миськів, батьки, друзі, а також випускниці закладу.
     Тож зичимо натхнення, наполегливості та добрих плодів праці нашим колегіанткам та їхнім наставникам.

Довідково: колегіум-інтернат для дівчат «Знамення» - це перший і єдиний навчальний заклад для дівчат в Україні. У ньому навчаються дівчата 10і 11 класу. Заклад функціонує у с.Зарваниця з 2008 року. Закінчило навчання у колегіумі 117 учениць. Цьогоріч поступило на навчання 28 дівчат.
 






 

Немає коментарів:

Дописати коментар