неділю, 14 травня 2017 р.

"Знамення" на прощі католицьких шкіл в Уневі



13 травня в Уневі відбулася Всеукраїнська проща католицьких шкіл. Очолив паломництво отець Петро Майба (СДБ) – керівник напряму католицького шкільництва Комісії у справах освіти та виховання УГКЦ. Традиційно проща розпочалася Божественною Літургією. Під час  прохальної  єктенії представники кожного навчального закладу зачитували намірення. Молитовні прохання дітей об’єднували слова-благання про мир та спокій в Україні. Отець Петро Майба під час проповіді залучав до активної бесіди найменших учасників прощі. 
Божественна Літургія завершилася урочистою  ходою до чудотворної  ікони Унівської Матері Божої. Учасники прощі з вірою і любов’ю піднесли до Пресвятої Богородиці благальні молитви та кошики з квітами.
Колегіантки зі «Знамення» затанцювали для учасників прощі банс «Блаженні милосердні». Весела і жвава музика об’єднала у танку усіх глядачів. Потім вихованці львівської школи християнського аніматора провели для дітей велику гру – квест, під час якого команди виконували дуже цікаві інтелектуальні та спортивні завдання.
Разом із колегіальною спільнотою у прощі католицьких шкіл взяла участь засновниця і багаторічний керівник «Знамення», а тепер заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА п.Анна Зварич та голова комісії у справах освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отець Микола Медюх.
Наше паломництво закінчилося екскурсією до Золочівського замку.
Під час подорожі ми всі разом колегіальною родиною молилися, співали духовних, українських народних та патріотичних пісень. Проща католицьких шкіл подарувала колегіанткам чудові хвилини спілкування з друзями з інших християнських навчальних закладів та безліч яскравих вражень.

 














Немає коментарів:

Дописати коментар