середу, 21 березня 2012 р.

День духовної віднови

   21 бурезня 2012 року Божого ранок у колегіанток розпочався не так, як завжди. Дзвінок на вставання продзвенів аж о 07.45 (зазвичай дзвонять о 06.45), о 08.30 розпочалися молитви (вони відбуваються о 07.30).

о.Петро Пастух
о. Іван Зозуля

   Хочете знати чому у дівчат помінявся розпорядок дня? А все дуже просто. Тому, що саме цей день є днем духовної віднови.    До нас сьогодні завітав о.Іван Зозуля, який родом із села Осівці Бучацького району. На сьгоднішній день отець очолює дві парафії: у с. Мар'янівці (церква Різдва Пресвятої Богородиці) та у с.Йосипівці (церква святих апостолів Петра і Павла). Саме він розпочав першу науку. Стосувалася вона ЛЮБОВІ до Бога. Він розповів нам про своє життя і про те, як відчув любов Бога до себе. Так сталося, що у його долі були важкі випробування, навіть смерть рідної  півторамісячної дитини. Також розповів притчу. Звучала вона так...
  Жив один чоловік, який 25 років будував свій  будинок. Збудувавши будинок, він почав там жити, але сатана не давав йому спокою. І хазяїн запросив до свого дому Ісуса (сатана боявся Ісуса), де виділив йому найкращу кімнату. Але наступні дні нечистий приходив дотих пір, доки  хазяїном дому не  став Ісус. І ось одного разу приходить сатана і двері відчиняє Ісус. І як ви думаєте, що Сатана говорить? А він каже: "Я помилився адресою".

    Як ви, мабуть, здогадалися будинок - це серце людини, кімнати на другому поверсі - наші думки і бажання, вітальня - це те, чим ми хвалимось, а підвал - це те, що ми не хочемо показувати.
    Ця наука закінчилася роздумом на тему: "Чи я справді відчув, що мене Бог любить?"
       Після цієї короткої науки дівчата пригадали собі у пам'яті муки і смерть Ісуса Христа на Хресній дорозі, яку очолив о. Петро Пастух. 
  О 11.00 год. колегіанточки дружньо пішли на сніданок. Коли дівчата снідали, о.Петро проводив для о.Івана екскурсію по території колегіуму.
  Трішки відпочивши, дівчата пішли слухати другу науку, метою якої було закликати всіх до роздумів на тему :" Чи я є в домі мого Отця?" і також заклик до святої Тайни покаяння.
     О 13 год. зібралися у каплиці, де молилися вервицю, яку провела Кузишен Аня - учениця 11 класу. Одразу після вервиці о. Іван подав науку про покликання, де і розповів про своє.
   Послухавши науку о. Івана, колегіанточки дружньо пішли на обід, після якого мали знову маленький відпочинок. Рівно о 15.00 дівчата знову зібралися у каплиці для того, щоб помолитись 6 час. Молитву проводив о.Петро. Слід зазначити, що кожна наука починалася і закінчувалася із молитви. Закінчивши молитись, всі разом вийшли в монастир на Літургію Передосвячених Дарів . Ми і там помагали співати. Втомлені, але щасливі усі повернулися додому. Таким чином протягом цілого дня ми відкрили для себе багато цікавого і духовно збагатилися.( над статтею працювала Любов Яремкевич)
Спільна фотографія

Немає коментарів:

Дописати коментар