понеділок, 27 лютого 2017 р.

Неділя Прощення у колегіумі  "Знамення"

У неділю, 26 лютого, спільнота «Знамення» зібралася у колегіальній капличці. Спочатку ми разом з отцем духівником молилися Вечірню. Одразу ж після неї почався Чин прощення. Колегіантки, учителі, працівники та духівник, тримаючи в руках запалені свічки, просили пробачення один в одного за всі погані вчинки, слова та думки, вчинені свідомо чи несвідомо. Було надзвичайно приємно почути від ближнього: «Нехай Господь тебе простить і помилує, і я тобі прощаю».
Після цього кожен обрав собі молитовне намірення на час Великого посту. Вони є дуже різноманітні: хтось молиться за дітей-сиріт, за колегіальну спільноту, за хворих, за душі у Чистилищі тощо. Звичайно ж, у зв’язку з трагічними подіями в нашій державі ми багато молитимемось за мир і спокій в Україні, за воїнів АТО, за одужання поранених, визволення полонених, за сім’ї загиблих героїв.
Також кожен з нас обирає «таємного друга». Це означає, що ми кожного дня повинні молитися за цю особу, робити діла милосердя і за час посту виготовити власноруч подарунок, який ми вручаємо на спільній Великодній трапезі.
Атмосфера цього вечора зблизила нас усіх, допомогла краще зрозуміти важливість Великого посту, в який ми намагалися ввійти з чистими, сповненими покори, любові та миру серцями.









Немає коментарів:

Дописати коментар