середу, 9 листопада 2016 р.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності



Сьогодні, 9 листопада, усі українці мали можливість долучитися до написання шістнадцятого Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Акція приурочена Дню української писемності та мови і має благородну мету об’єднати усіх небайдужих до українського слова та й до своєї Батьківщини загалом у такий складний для нашої держави час.

Цьогоріч колегіальна аудиторія знову милувала око різноманіттям вишиванок. Колегіантки «Знамення» теж активно взяли участь в акції, духовно єднаючись із мільйонами українців різного віку та різних професій. Приємно те, що учасники пишуть диктант не за подарунки та премії, а насамперед в ім’я ідеї. Адже найголовніше в диктанті – це не перевірка знань і не хизування здобутою високою оцінкою чи отриманим подарунком. Важлива єдність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків. Десятки тисяч листів надходять не лише з усіх областей України, а й з-за кордону: Німеччини, Бельгії, Великої Британії, Канади, Аргентини, Литви, Норвегії, Польщі, Швеції, Франції, Росії, Білорусі, Молдови, Таїланду. 
Такий захід ще раз доводить, що УКРАЇНСЬКА МОВА була, є і буде!

Ми пишаємося тим, що Зарваниця і колегіум «Знамення» доповнює географію учасників такої цікавої, захопливої, патріотичної акції.



P.S. Відгук колегіантки…



«Кожен учасник акції відчував різні емоції, пишучи диктант. Я відчула справжню єдність з українським народом. Водночас переживала глибокий смуток, пов'язаний із актуальними подіями на Сході України. Мабуть, не всі охочі змогли взяти участь у написанні диктанту. Проте сьогодні ми ще раз впевнились в тому, що Україна – єдина, що мова – наш безцінний скарб, і обов’язок кожного з нас як громадянина України та християнина  його оберігати та шанувати».

Ірина Руда, колегіантка 10 класу.



Немає коментарів:

Дописати коментар