вівторок, 24 травня 2016 р.

Діти - Боже благословення для батьків, для церкви, для держави!

       З нагоди Міжнародного дня захисту дітей у вівторок, 24 травня, відбулася V проща інтернатних закладів Тернопільщини, яка традиційно проходить на зарваницькій чудотворній землі. У ній взяли участь 14 шкіл-інтернатів. Учасниками прощі були діти з обмеженими можливостями, вадами слуху, діти-сироти. 

         Паломництво розпочалося Божественною Літургією, яку очолив о.Андрій Шалай. У прохальній ектенії учні кожного навчального закладу зачитували намірення за мир і спокій в Україні та за здоров’я всіх працівників і вихованців шкіл-інтернатів. Концертна програма була насиченою різноманітними номерами. Учасники співали патріотичних та духовних пісень, декламували поезії, танцювали. Кожен навчальний заклад мав можливість продемонструвати свої творчі напрацювання. Усі присутні пересвідчилися в тому, що й діти з вадами - особливі та неповторні і мають безліч талантів. Завершили духовний концерт господарі Зарваниці – вихованки колегіуму для дівчат «Знамення». Вони затанцювали банс «Блаженні милосердні» – український варіант гімну Світового дня молоді, приурочений Ювілейному року Божого Милосердя. Після свята талантів зі словами привітання до всіх учасників звернулася Галюк Оксана Георгіївна – представник управління освіти і науки Тернопільської ОДА.

       Концерт завершився урочистою ходою до чудотворної ікони Зарвницької Матері Божої. Учасники прощі з вірою і любов’ю піднесли до Неї благальні молитви та кошики з квітами.












Немає коментарів:

Дописати коментар