понеділок, 30 травня 2016 р.

День подяки у колегіумі "Знамення"

       Теплого травневого ранку колегіум для дівчат «Знамення» знову чекав гостей. Колегіальне подвір’я огортала літня прохолода, наповнена пахощами духмяних ірисів. Усі з хвилюванням очікували винуватців свята. Ось і вони: юні красуні – чарівні випускниці. Сьогодні у них особливий день, останнє колегіальне свято – День подяки!       
       Урочистості традиційно розпочалися Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Боголюбивий Владика Теодор Мартинюк у співслужінні духівників колегіуму о. Зеновія Пахолка та о. Петра Пастуха. 12 колегіанток мали велику честь отримати з рук єпископа атестати про повну загальну середню освіту та Боже благословення на щасливу життєву дорогу. Гордістю колегіуму стало нагородження випускниці закладу Анастасії Тимчишин срібною медаллю за високі досягнення у навчанні.        
       Емоціями хвилювання та радості були наповнені серця присутніх на святковому концерті з нагоди Дня подяки. Ніжними та тендітними виглядали дівчата, одягнені у святкові різнобарвні вишивані сукні. Фотокамери спостерігали за кожним рухом випускниць. І кожен новий кадр одразу ставав історією їхнього життя. Стримано-стурбованими та водночас гордими й щасливими за дівчат були їхні батьки та вчителі.    
       Безліч щирих та зворушливих вітань линули на адресу випускниць від заступника начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА п. Анни Зварич, в.о. директора колегіуму п.Люби Білінської, батьків колегіанток - п.Володимира Тимчишина та п.Наталії Халупняк, класного керівника випускниць п.Надії Мельник, духівника закладу о.Петра Пастуха. На святі по-особливому урочисто звучали імена успішних випускниць, які були відзначені грамотами за високі досягнення у навчанні, активну творчу та наукову діяльність у колегіальному житті. 
     Долучилися до вітань випускниць їхні наступниці – десятикласниці. Вони вручили своїм подругам власноруч виготовлені торбинки оздоблені вишивкою, в які поклали Новий Заповіт, просфору та пучечок солі. Святкування продовжила – неофіційна частина – фотоспогади із колегіального життя, вручення жартівливих грамоті подарунків, пісні, танці…        
    
     Незабутній тихий травневий вечір проводжає колегіанток у доросле життя. Відтепер він назавжди стане для них прощальним акордом безтурботного дитинства і початком ново шляху дорослими світами. Але у спогадах дівчат назавжди залишаться незабутні спогади про те, як разом зустрічали світанок, як спішили на молитву, «не спішили» на уроки, сміялися і плакали, ділили трапезу, як обіцяли ніколи не забувати одна про одну.        
    А "Знамення" восени знову зустрічатиме нових колегіанток, щоб вивчити, виховати їх і одного весняного дня провести до колегіального порогу та благословити на щасливий життєвий шлях МОЛОДУ УКРАЇНСЬКУ ХРИСТИЯНСЬКУ ЕЛІТУ на щасливу і неповторну життєву дорогу.



























Немає коментарів:

Дописати коментар