четвер, 24 листопада 2016 р.



Революція Гідності – не маємо права забути!

     22 листопада 2016 року у колегіумі «Знамення» був проведений урок, присвячений Дню Гідності та Свободи. Організатори заходу пані Марія Дублик та пані Надія Мельник разом з ученицями ставили і шукали відповіді на питання: «У чому зміст понять «свобода» та « гідність» людини, роль революції, її наслідки та уроки для кожного з нас
     Метою уроку мужності було виховання шанобливого ставлення до Героїв, що захищаютьУкраїну, почуття патріотизму, відданості своїй Батьківщині, гордості за приналежність до українського народу, любов до рідного краю. Колегіантки переглядали тематичні фото-та відеоматеріали, які стали символами Майдану та відображають дух нашого часу.
    Свобода – це не тільки вільний вибір бажань чи інтересів, а перш за все відповідальність, тому більшість людей бояться її. Часто люди втрачають свободу тому, що не вміють її захищати. Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція – 2013-го року, яка стала Революцією Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, іспит на совість, коли українці показали свою гідність, своє прагнення свободи.
    Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків. Тож будемо гідно захищати і берегти цей безцінний скарб!
    Свято Архистратига Михаїла, мабуть,  не випадково співпадає з початком Революції  Гідності. Це дуже символічно, адже Архангел Михаїл є поборником зла і самого сатани. Небесний воїн став символічним образом усього українського народу, тому що ми також боремось проти свого споконвічного ворога, який зазіхає на найдорожче - на нашу маму Україну. Віримо, що Господь нам допоможе і добро таки переможе!
Івасишин Юлія, колегіантка 11 класу 

 




Немає коментарів:

Дописати коментар