понеділок, 18 липня 2016 р.

Педагоги колегіуму «Знамення» навчаються у Варшаві

Християнська програма 

для лідерів у галузі освіти у Варшаві

2 липня 2016 року в Європейському Центрі Комунікації і Культури у Варшаві розпочалася двотижнева підготовча сесія для директорів християнських шкіл. У ній взяли участь директори освітніх закладів та їхні заступники, вчителі з України, Албанії, Латвії, Чехії, Угорщини, Хорватії і Сирії. Разом 28 осіб. Україну представляли педагоги з Тернопільщини (Колегіум для дівчат «Знамення», ТНВК "Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого"), Львова (Школа Святої Софії, Авторська школа "ТРИВІТА"), Івано-Франківська.
Курси організовані Центром Arrupe – освітнім центром навчання лідерів і вихователів в галузі освіти ім. Педро Аррупе.
Тренери Centrum Arrupe – це група лідерів і вихователів, які захоплені людиною та світом і працюють творчо, натхненно, з радістю. Вони служать своїми знаннями, вміннями і тим досвідом, які знаходять своє покликання і реалізацію у виховній роботі.
Навчання пов'язане з реалізацією двох проектів: "Christian Leadership Formation Program" (CELP) та "Promotion of Catholic Schools and Family Values in the Former Soviet Bloc Countries".
Метою проекту є професійна підготовка лідерів християнських шкіл, які мають знання і навички, необхідні для того, щоб ініціювати і проводити соціальні зміни у своїх країнах, мотивовані до постійного професійного, соціального і духовного зростання, знають, як використати відповідні інструменти і ресурси для побудови освітнього співтовариства і усвідомлюють силу особистого прикладу.
На тренінгах були представлені новітні методи навчання і управління освітніми закладами, що враховують екзистенціальні, соціальні та духовні виміри в сучасній освіті. Учасники вчилися як формулювати місію навчального закладу, як здійснювати ефективне лідерство і приймати важливі рішення, як ініціювати процес зміни і створити в навчальному закладі сприятливу атмосферу, як відстежувати розвиток учителів і вести ефективну командну роботу, як впроваджувати нові методи навчання і поєднувати їх з турботою про соціальний і духовний розвиток учнів, як здійснювати промоцію навчального закладу і отримати гроші на освітні цілі.
Протягом навчання учасники курсів презентували свої навчальні заклади, брали активну участь у щоденній Божественній Літургії, активно відпочивали, знайомилися, обмінювалися досвідом на інтеграційних вечорах та вечорах національної культури, звичаїв та традицій.

Перша сесія тривала з 2 липня до 15 липня 2016 року.
Впродовж року учасники проекту будуть навчатися дистанційно і апробовувати здобуті знання у своїх навчальних закладах.Друга сесія проходитиме з 8-23 липня 2017 року.


Європейський Центр Комунікації і Культури у Варшаві


Учасники проекту

 

Презентація католицьких закладів Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії

 

 О. Євген Флиста про капеланство та війну в Україні

Представники  Тернопільсько-Зборіської Архиєпархії з о.Войцехом Жмудзінським (директор "Centrum Arrupe")

Лекції і практичні заняття з о.Войцехом Жмудзінським: 







Зустріч з представником католицького телеканалу EWTN Television Іво Бендером


  Марта Перниковська-Хевельт

Медіація

 





Кшиштоф Дурнась:
1. Співпраця з батьками
2. Управління школою: практика з досвіду директора




Щоденна Божественна Літургія



Танцювальний вечір









 Національний вечір Албанії





Екскурсія по Варшаві

















Український національний вечір




Немає коментарів:

Дописати коментар