понеділок, 16 травня 2016 р.

«Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя» (Мт. 5, 7)



14 травня у Крехові відбулася проща католицьких шкіл, приурочена Ювілейному року Божого Милосердя. Такий захід дає чудову можливість вихованцям християнських навчальних закладів з різних куточків України зібратися разом на спільну молитву та поділитися своїми талантами. Очолив паломництво єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Володимир (Груца). Традиційно проща розпочалася Божественною Літургією. У прохальній єктенії представники кожного навчального закладу зачитували намірення. Більшість прохань дітей линули до небес за мир та спокій в Україні. Владика Володимир під час проповіді залучав до активної бесіди найменших учасників прощі. 
Концертну програму розпочали вихованці католицьких садочків та захоронок. Малеча танцювала, співала та читала віршики. Колегіантки зі «Знамення» затанцювали для учасників прощі тематичний банс «Блаженні милосердні», який є українським варіантом гімну Світового дня молоді. Весела і жвава музика об’єднала у танку усіх глядачів.  
Концерт завершився урочистою  ходою до чудотворної  ікони Крехівської Матері Божої. Учасники прощі з вірою і любов’ю піднесли до Неї благальні молитви та кошики з квітами, взиваючи: «Милосердя двері відкрий нам, благословенна Богородице, щоб, надіючись на тебе, ми не загинули, але щоб ізбавилися тобою від бід, ти бо спасіння роду християнського». 
Після урочистотей ми побували у місцевих печерах, які знаходяться недалеко від монастиря св.Миколая оо.Василіян, та набрали води із чудотворного джерела. Під час подорожі ми всі разом колегіальною родиною молилися, співали духовних, українських народних та патріотичних пісень.  
Проща католицьких шкіл подарувала колегіанткам чудові хвилини спілкування з їхніми однолітками з інших християнських навчальних закладів та безліч яскравих вражень.









 


Немає коментарів:

Дописати коментар