пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

День Гідності і Свободи
21 листопада 2015 року у колегіумі «Знамення» був проведений урок Гідності та Свободи. Організатори заходу пані Ірина Фіалка та пані Надія Мельник разом з ученицями ставили і шукали відповіді на питання: «У чому зміст понять «свобода» та « гідність» людини, роль революції, її наслідки та уроки?»
Метою уроку мужності було виховання шанобливого ставлення до людей, що захищають Україну, почуття патріотизму, відданості своїй Батьківщині, гордості за приналежність до українського народу, любов до рідного краю.
Свобода – не тільки вільний вибір бажань чи інтересів,  а перш за все відповідальність, тому більшість людей бояться її. Часто люди втрачають свободу тому, що не вміють її захищати. Україна  -  це територія гідності і свободи.  Такими нас зробила не одна, а дві революції – Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи і Революція – 2013-го року, яка стала Революцією Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, іспит на совість, коли українці показали свою гідність, своє прагнення до свободи . Хвилиною мовчання та молитвою ми вшановували пам'ять Героїв Небесної Сотні та воїнів , які загинули в боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави.

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків. Тож будемо гідно захищати і берегти цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і вдячність Йому за цю величну країну!








Немає коментарів:

Дописати коментар