вівторок, 26 квітня 2016 р.

30-ті роковини Чорнобиля

Найперше колегіальна спільнота помолилася за загиблими внаслідок Чорнобильської катастрофи. Колегіантки підготували повідомлення про трагедію, які ілюстрували відеосюжетами. Завдяки цьому вихованки змогли отримати  трохи глибшу характеристику трагедії, ніж звичайні короткі статті в Інтернеті. Прозвучали вірші матері однієї учениці, яка була переселена з Чорнобильської зони. На завершення уроку учениці побачили яка ситуація зараз у зоні відчуження і зрозуміти які можуть бути наслідки людської безвідповідальності.






понеділок, 25 квітня 2016 р.

Сьогодні, 25 квітня, наші паски уже поїхали до героїв.





Друзі з Польщі

Уже третій рік поспіль колегіум «Знамення» відвідує одну із європейських шкіл-партнерів - Кулінарно-готельний технікум імені бл.Марцеліни Даровської, яким опікуються сестри Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.
Ось і настала черга  Зарваниці приймати гостей з-закордону. Тож у Квітну неділю сестри-непорочниці, вчителі та студентки Кулінарно-готельного технікуму завітали у колегіум «Знамення» і розділили з нами радість цього свята. Польські прочани оглянули навчальний заклад, познайомилися з матеріально-технічним забезпеченням закладу, його особливостями, поспілкувалися із вчителями та вихованками закладу. Кожен з присутніх отримав невеличкі подарунки на згадку про чудотворне місце:  книжку про Зарваницю польською мовою, іконку Зарваницької Божої Матері та пляшку джерельної води.
Цей навчальний заклад є дуже близьким нам по духу. Адже ми маємо спільну і важливу мету – забезпечити цілісну систему виховання і розвитку учениць, засновану на християнських цінностях. Одна із наших гостей закликала дівчат берегти і відстоювати у сучасному світі засади, які вони здобувають у «Знаменні».
Сподіваємося, що наша співпраця триватиме надалі і приноситиме корисні плоди. З нетерпінням чекатимемо нової зустрічі з нашими польськими друзями. Ласкаво просимо у «Знамення»!






Паски, спечені з любов'ю

З давніх-давен український народ відзначався високою духовністю і шанував свята. Але з особливою надією і любов’ю чекали люди Великодня. Саме це величне свято розпочинає справжню весну, буйноквіт природи. Наша колегіальна родина також шанує і зберігає традиції свого народу. Не забуваємо ми і про героїв АТО, що не матимуть можливості відсвяткувати величне свято Воскресіння Господнього в теплому, затишному родинному колі. Саме тому колектив «Знамення» вирішив подарувати їм частинку свята. Вихованки закладу з допомогою своїх наставників з любов’ю та позитивними емоціями напекли та оздобили смачні паски. Також колегіантки у переддень Квітної неділі виготовили святкові букети з лози та розповсюджували їх серед прочан. За виручені кошти було придбано солодощі для воїнів АТО. Смачні пакунки дівчата доповнили листами зі словами подяки, найщирішими побажаннями миру, мужності, здоров’я та неустанної опіки Зарваницької Матері Божої.
Ми щиро раді, що можемо таким чином допомогти солдатам. Сподіваємось, що для них ці невеличкі великодні подарунки стануть великою радістю. 









23 квітня, у суботу, вихованки колегіуму взяли участь у всеукраїнському екологічному фестивалі "ЧИСТОFEST".



У п'ятницю, 22 квітня, колегіум для дівчат "Знамення"допомагав у підготовці та організації І Всеукраїнської прощі для працівників Державного Казначейства України.




Після прощі Голова Державного Казначейства п. Тетяна Слюз поспілкувалася з вихованками та особисто подякувала їм за допомогу.

Колегіум "Знамення" взяв участь у Великій Хресній Дорозі у Тернополі.




четвер, 7 квітня 2016 р.

У нас СВЯТО

 Непереможній Владарці на честь перемоги ми, врятовані від лиха, благодарні пісні виписуємо тобі, раби твої, Богородице. А ти, що маєш силу нездоланну, від усяких нас бід охорони, щоб звати тобі: Радуйся, Невісто неневісная.

У такий прекрасний весняний святковий день ми знову зібралися усією колегіальною родиною, адже саме сьогодні,  на свято Благовіщеня Пречистої Діви Марії,  наш заклад відзначає своє 8-річчя.
Святкування колегіантки розпочали Божественною Літургією у соборі Зарваницької Матері Божої.
Директор колегіуму п. Анна підкреслила, що ми навчаємося на землі, яку Богородиця  благословила своєю опікою та милістю.
У «Знаменні» навчається та працює кілька Марічок, яких ми сьогодні вкотре щиро вітали з іменинами.  
Святкування ми продовжили урочистим виступом, на якому ми прославляли Пречисту Діву піснями, віршами, молитвою та словами подяки за благодать та ласку, яку на нас зсилає Божа Матір от уже протягом восьми років існування колегіуму.











Випускникам на двері бант