вівторок, 11 квітня 2017 р.

День колегіуму "Знамення"

Молитвою тебе вітаєм, Мати,
Царице світу, неба і землі!


   Коли земля прокидається від зимового сну та вкривається весняними квітами, тоді християни вшановують таїнственне і благодатне свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. 7 квітня все навколо наповнюється світлом, красою, радістю пташиного співу. Бо серед цієї краси природи до нас приходить духовна радість – вістка про близький прихід Месії.

   У цей весняний величний день родина «Знамення» подвійно радіє, адже відзначає також своє колегіальне свято. Урочистості традиційно розпочалися спільною молитвою на Божественній Літургії у храмі Пресвятої Євхаристії. Опісля відбувся святковий концерт, під час якого колегіантки розважали разом з усіма присутніми над духовним сенсом Благовіщення та чеснотами Діви Марії.
   «Радуйся, Благодатна, Господь з Тобою!» – привітав  Марію Архангел Гавриїл. Ця блага вістка сповіщає про прихід і народження у людському тілі Сина Божого, який звільнить людей з неволі гріха. Постава Марії у день Благовіщення та її покірне “так”, яке пролунало з уст такої юної, звичайної, на перший погляд, дівчини, стали спасенними для всього людського роду.
   Розділила радість свята разом із колегіальною спільнотою засновниця «Знамення», а тепер заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА п.Анна Зварич. Без її жертовної праці та багаторічного мудрого керівництва закладу не існувало б. Тож ми вдячні Богу за те, що п.Анна дев'ять років тому також відповіла «так» на заклик Господа і подарувала усім нам унікальну можливість навчатися та працювати в колегіумі для дівчат «Знамення» у Зарваниці під покровом Пресвятої Богородиці.
   Намагаймося і ми у своєму щоденному житті казати “так” Божій волі, зберігати скромність та чистоту. Наслідуймо ці чесноти Пресвятої Богородиці, бо їх так бракує у сучасному суспільстві, особливо серед молоді. Таким чином зможемо освячувати себе та навколишній світ.
У кожного в житті свої стежки,
Господь дає нам право вибирати.
Ти знала – шлях Твій буде нелегким,
Але зуміла впевнено сказати:
„Я є раба Господня. І нехай
так мені буде згідно з твоїм словом.”
О, чистоти і благодаті рай!
Хвалу Тобі співаєм знову й знову.
Царице світу, що на небесах!
Коли зі шляху правди я зіб`юся,
Коли мені у вічі гляне страх,
Я до хреста всім серцем притулюся.
Твій біль – скорботу в душу переллю,
І в нім знайду таку велику силу,
Що цілий світ прощу і полюблю,
Як Ти його простила й полюбила!











Немає коментарів:

Дописати коментар