середу, 1 лютого 2017 р.

Дорогами Європи-2017
23 січня наша колегіальна родина вирушила у довгоочікувану подорож до Відня. Австрія вражала нас все більше і більше своєю розкішною архітектурою та неймовірною щирістю людей. Сестри Згромадження св. Франциска гостинно зустріли та прийняли нас, а також організували незабутні та цікаві екскурсії столицею. Завдяки їм ми мали змогу відвідати найславетнішу споруду Відня – собор Святого Стефана. Надзвичайне оздоблення храму, як ззовні так і зсередини, милувало око кожного з нас. Екскурсія, яку провів для нас монсеньйор Франц Шлегель, що уже багато років служить у храмі, допомогла пізнати велич і багатство історії храму, унікальні пам’ятки культури, що зберігаються тут.
Світлим та теплим спогадом стала також Літургія у храмі св. Варварі, яку ми молилися спільно із українцями ,що тепер мешкають у Відні, але бережуть пам'ять про своє коріння та свою віру. Ми разом просили Бога про мир у нашій державі та світі.
Наступним етапом подорожі був візит до імператорського палацу династії Габсбургів  - Шюнбрунна. Ця перлина, що приваблює десятки тисяч туристів, надзвичайно багате оздоблення внутрішніх покоїв, палати, що пам’ятають кроки найзначніших осіб Австро-Угорщини, вишуканість та гармонія усього комплексу надовго залишаться як  яскраві враження від доторку до живої історії держави, частиною якої колись була і Галичина.
Наше перебування у Відні – це також і спілкування з однолітками, учнями школи св. Франциска, удосконалення знань англійської мови та можливість побачити, як проходять уроки у наших ровесників з Австрії.
Ця подорож завершилась екскурсією  у маленькому угорському містечку – Марія Повч – одному із двадцяти Європейських Марійських Духовних центрів. Пресвятій Богородиці ми принесли найщиріші молитви зі мир в Україні та нашою гучною колядою прославляли Новонародженого Спасителя.

Ми вдячні Богу, за те що подарував нам людей, які доклали максимум зусиль для організації цієї подорожі та так жертовно і щиро дбали про нас, щоб ми мали змогу побачити частинку європейського світу. Для кожної з нас поїздка – це яскраві та незабутні враження.


































Немає коментарів:

Дописати коментар