неділю, 25 грудня 2016 р.

Різдвяні зустрічі у колегіумі «Знамення»



Передостанній тиждень грудня цього року виявився насиченим на приємні події у колегіумі «Знамення». 22 грудня ми відзначали свято Зачаття Анною Пресвятої Богородиці та вітали колишню директорку закладу, а тепер – в.о. начальника управління освіти і науки облдержадміністрації п. Ганну Зварич з ювілеєм.
Наступного дня духовну обнову для нас проводив о. Михайло Пастух, тож це стало черговим приводом вдячності за благословенні миті роздумів та молитви, наближення до Бога та ближнього.
У суботу, 24 грудня, коли Католицька Церква відзначає переддень Різдва Христового, у колегіумі зібралися батьки вихованок на традиційні Різдвяні зустрічі. Початком їх стала спільна молитва до Богородиці – прохання допомоги Божої для доброго проведення заходу та подяка за час навчання у першому семестрі. Із духовною наукою до присутніх звернувся о.Зіновій Пахолок. 
Свято продовжило вертепне дійство, що торкалося і сучасних українських реалій. Його підготували учениці 11 класу разом із класними керівниками: М. Дублик та Н. Мельник. Спільні колядки українською, польською, англійською мовами творили радісну атмосферу трепетного очікування приходу у цей світ Месії, що визволяє людину з рабства гріха та возвеличує у гідності дитини Божої.
Особливо приємним було те, що участь у Різдвяних зустрічах узяли цілі сімї колегіанток, що надало родинного характеру цьому дійству. 

Щиро зичимо усім доброї підготовки до Різдва та гарного початку Нового року!    









суботу, 24 грудня 2016 р.

Духовні зустрічі у колегіумі «Знамення»

 Уже доброю традицією у колегіумі «Знамення» стали духовні зустрічі у часі Різдвяного посту. Цього разу для спільноти навчального закладу ре колекції провів віце-ректор Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосипа Сліпого о. д-р. Михайло Пастух.
 

    У переддень реколекцій Церква відзначала свято Зачаття Анною Пресвятої Богородиці, тому головною темою наук були роздуми над покликанням і життям Йоакима та Анни, які є покровителями подружнього життя, важливістю віри і довіри Богові, вірності Йому, роллю і місцем Бога та ближнього  у нашому житті.
   На прикладі святих Йоакима й Анни – найсвятішого подружжя – було показано, якою важливою є витривалість у молитві, поєднаній з постом і милостинею, які добрі плоди приносить вірність заповідям Божим та уміння віддавати усі справи у руки Божі, дорожити тим, що Він посилає, йти за Ним до кінця, адже Господь каже: « У мені матимете мир» (Єв. від Ів., 14;17).
Цікавими для колегіанток були інтерпретації поезій Т. Шевченка при обговоренні проблеми щастя людини, а також ділення особистими спогадами о. Михайла, прикладами досвіду віри у житті різних людей. Віра, яка у практичному вияві реалізується через піст, молитву, милостиню, дозволяє нам ставати ближчими до Бога, дарує світло, яке допомагає простувати дорогою добра. І на цьому шляху нашим провідником є Пресвята Богородиця, яка завжди перебуває з нами.                                                              
Дуже суттєвими були поради щодо взаєморозуміння та відповідальності одні за одних у спільноті, про духовне життя, де на першому місці повинен є Бог, на другому – ближній, а на третьому – ми самі; де нами керує не страх перед людьми, а страх Божий, довіра Йому, а не собі, зростання у вірі й любові. Ці настанови підтверджувалися прикладами багатьох осіб – св. Моніки, бл. Августина, св. Фоми Аквінського, св. Матері Терези,  Патріарха Йосипа Сліпого та ін.
ай заохочення та цінні духовні науки стануть добрим дороговказом та дозволять підготуватися до зустрічі Господа, Який приходить у цей світ, аби відкрити людям шлях до люблячого Отця.  

середу, 21 грудня 2016 р.



Свято Миколая у «Знаменні»
За вікном сніжок летить,
Вітром завіває,
Тож спішіть усі до нас
На свято Миколая!

Хто не знає про святого Миколая? Щороку приходить він у кожну господу з миром і дарунками. Для маленьких стає чарівною казкою, коли невидимо з’являється вночі і кладе під подушку такі бажані гостинці.
Тож 20 грудня 2016 року колегіантки «Знамення» підготували свято Миколая для дітей із Зарваниці. Дійство супроводжувалося піснями, віршами та колядками. Усі дітки мали нагоду поспілкуватись з Миколаєм та продемонструвати свої таланти, за що отримали від нього солодкі подаруночки.
Виростають діти , але добра казка не зникає, Миколай залишається у наших серцях. Наслідуймо доброту і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, Доброти, Прощення та безкорисливої Любові до ближніх. На свято Миколая всі мають бути щасливими: і ті, хто отримує подарунки, і ті, хто обдаровує інших. Бо найбільше щастя в житті – робити добро.
Пам’ятаймо: хто бере наповнює руку, хто дає наповнює серце.




понеділок, 12 грудня 2016 р.

Тиждень права

З 05.12. по 09.12.2016 р. в колегіумі для дівчат «Знамення» пройшов Тиждень права. Метою проведення якого стало: підвищення рівня правової освіти учениць, створення нестандартних умов для набуття правових знань, забезпечення їх конституційного права знати свої права і обов’язки, формування у них поваги до права, формувати правову культуру і правову свідомість.
В рамках даного тижня відбулися такі заходи:
1. Опитування «Як я знаю права людини?»
2. Правова «Своя гра» - «Ми знаємо свої права».
3. Всеукраїнський урок: «10 грудня – день прав людини».







1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день служить нагадуванням про необхідність зупинити глобальне поширення епідемії ВІЛ/СНІДу.
Для того щоб краще дізнатися про цю хворобу,вчитель біології п. Марія Миськів,підготувала і провела тренінг: "ВІЛ/СНІД:передбачити, уникнути, не захворіти".