середу, 9 березня 2016 р.



«Знамення» вшановує Шевченка
Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті сяє веселка,
Повні сил і живої снаги,
                                                                                                       Ми вшановуєм память Шевченка.
 
День народження Кобзаря у колегіумі «Знамення» відзначався по-особливому цікаво, патріотично і, звичайно, «по-шевченківськи». Святкування розпочалося Божественною Літургією, яку очолив о.Петро Майба. Він приїхав у Зарваницю зі столиці, де на даний час займає посаду куратора Католицьких шкіл Комісії у справах освіти і вихання УГКЦ. Проповідь отця була дуже лаконічною, проте надзвичайно змістовною. У п’яти реченнях він зумів передати найголовніше: треба жити, насолоджуючись кожною хвилиною, цінувати, любити життя, а не просто існувати, і, звісно ж, мати Бога у серці й завжди бути готовим до зустрічі з Творцем.
Збагатившись духовними дарами, учениці продемонстрували виступ, присвячений Шевченківським дням. Усі присутні не просто вкотре пригадали, яким геніальним поетом був Шевченко, але і декламували його вірші. Дитячі і юнацькі роки поета пройшли в Кирилівці, яка тепер відома як Шевченкове село. Тому на виступі лунала пісня про його малу Батьківщину. Також колегіантки 11 класу розкрили ще одну творчу грань Шевченка як художника. Доповідь супроводжувалась демонстрацією невеличкої, але різнобічної галереї картин митця.
Директор колегіуму п. Анна Зварич відзначила колегіанток 10 класу, які доповнили виступ поезіями патріотичної тематики. Вона наголосила, що продекламовані вірші допомагають осмислити минуле та, на диво, реально і правдиво відображають сучасну ситуацію у нашій державі:
Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!
(Тарас Шевченко «Кавказ»)
Саме цей уривок із безсмертної поеми, що пролунав із уст Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна, надихав учасників Революції Гідності і надихає бійців АТО.
Україна – це просто територія, а люди, які її населяють, які вкладають у свою Батьківщину душу, жертвують заради неї своїм життям, дарують їй свій талант. Взірцем такої людини для усіх нас є Тарас Шевченко, чия поезія уже понад століття пробуджує в українців почуття гідності, гордості, волелюбності, патріотизму. 











Немає коментарів:

Дописати коментар