середу, 23 березня 2016 р.

Реколекції у "Знаменні"

Ось уже другий тиждень триває Великий піст. Час Великого посту – це справжня подорож, часом нелегка і болісна. Але цей весняний шлях – це унікальна можливість стати кращими, ніж ми були досі. Що ж робити для того, щоб прожити піст по-справжньому? Одна із умов – участь у реколекціях.
Такі великопосні духовні практики є традиційними у колегіумі для дівчат «Знамення». Реколекції розпочалися ще у вівторок, 22 березня. Після уроків колегіантки взяли участь у Божественній Літургії в наміренні за Україну та Вечірній у церкві Пресвятої Євхаристії. День духовної віднови теж розпочався Божественною Літургією у колегіальній каплиці, яку очолив – о. Юстиніан Городечний Чину св. Франциска, настоятель Церкви святого апостола Петра м. Тернополя.
Перша наука була присвячена тлумаченню притчі про десять дів, яка звучала у євангельському читанні. Приклад мудрих дів навчає нас, як важливо бути готовими до зустрічі з Богом. Олія у притчі символізує нашу віру, надію, любов до Бога. Бути мудрим означає накопичувати в душі олію. Піст, молитва, читання Святого Письма, дотримання Божих заповідей кожного разу додають по краплині до нашого запасу.
Наступні розважання над чеснотами вірою, надією, любов’ю і мудрістю продовжили та поглибили попередню тематику. Отець наголосив на тому, що віра має бути розумною. Не варто у своїх вчинках опиратися лише на свої почуття, треба просити Божої мудрості і жити згідно з простими правилами, які відомі кожному вже понад двох тисяч років. Молода особа повинна утверджуватися в цінностях та ідентифікувати себе перш за все з Господом, щоб дати можливість Богу творити і жити в ній. Бо тільки з Богом віра правдива і тільки в Бозі людина ніколи не розчарується, ніколи не зазнає болю. Не менш важливою цінністю є любов. Ми повинні пам’ятати, що найбільшою любов’ю є Ісус Христос, який цілковито дарує себе людині через жертву на хресті.
Після науки отець поблагословив усіх та помирував освяченою олією, щоб нам, у контексті Євангелія, «ніколи не бракувало олії в голові» і щоб ми завжди були готові до зустрічі з Христом. Кожна колегіантка отримала іконки Божої Матері Неустанної Помочі на молитовну згадку про зустріч. Реколекції закінчилися хресною дорогою. Молитовні розважання були присвячені проблемам сучасної молодої людини.
Ми щиро вдячні о. Юстиніану за змістовну і глибоку науку. Будемо раді новим зустрічам!






Немає коментарів:

Дописати коментар