середу, 9 березня 2016 р.

Зустріч з о. Петром Майбою
Сьогодні, 8 березня,  у колегіум «Знамення» завітав ієр. Петро Майба, куратор Католицьких шкіл Комісії у справах освіти і вихання УГКЦ. Перед призначенням на цю відповідальну посаду отець упродовж десяти років був директором Гімназії «Шептицьких»  м. Львова.
На зустрічі з колегіантками «Знамення» отець Петро порушив досить цікаву тему і навіть проблему для сучасної молоді  – постійність у стараннях. Що це означає?  Кожен з нас завжди повинен постійно працювати над собою, ніколи не зупинятись на досягнутому, не відкладати справи на потім. Це стосується як нашого інтелектуального розвитку, так і, безперечно, духовного світу. Важливо усвідомити, що надзвичайно багато речей у нашому житті, особливо наша успішність, залежить насамперед від нас, прикладених зусиль. Для усіх учнів, і колегіанток зокрема, пріоритетним завданням на даний час має бути здобуття освіти. За словами о.Петра на уроках можна отримати 70% знань за умови високого рівня активності та зосередженості. Таким чином, на домашнє завдання залишається опрацювати лише 30% матеріалу, який закріплює вже отримані знання. Якщо ж прогайнувати час на заняттях, то, відповідно, потрібно вдвічі більше попрацювати на самопідготовці, щоб надолужити втрачене. Це пояснює катастрофічний брак часу не тільки на навчання, а й відпочинок. Як виправити цю ситуацію? Рецепт простий і доступний кожному: зосередженість, старанність, працьовитість. Ось і все, що навчить вміло організувати свій час.

Завдяки жвавому і невимушеному спілкуванню, довірливій атмосфері кожна із колегіанток відкрила для себе секрет, як досягнути бажаного результату у житті і здійснити мрії. Отже, наполегливо працюйте над собою і не скигліть. Пам’ятайте: все у ваших руках!  




Немає коментарів:

Дописати коментар