середу, 2 березня 2016 р.

Справжня любов чекає…



«Чистота серця дана кожній людині. Людина постійно повинна робити зусилля, щоб протидіяти силам зла, - тим, що діють ззовні і з середини, силам, які хочуть відірвати її від Бога. У серці людини йде постійна боротьба за правду і щастя. Для того, щоб отримати перемогу у цій битві людина повинна звернутися до Христа. Вийти переможцем може лише той, хто укріплений його силою…», - Іван Павло II.

2 березня 2016 року членами молодіжно-мирянського руху «Справжня любов чекає» стали 16 дівчат з колегіуму для дівчат «Знамення», який знаходиться у с. Зарваниця.

Рух "Справжня любов чекає" – український відповідник міжнародного руху «True Love Waits», який у світі налічує 2,5 млн. активних членів. Молодіжний рух «Справжня любов чекає» ставить перед собою завдання донести до молодих людей важливість дошлюбної чистоти та належного приготування до подружжя. Духовним провідником руху у колегіумі є с.Герарда Смерека ЧСВВ, яка на щотижневих духовних зустрічах з дівчатами розповідала їм про історію та основні цілі руху та його особливу актуальність у сьогоденні.
У церкві Пресвятої Євхаристії відбулася Божественна Літургія, під час якої 16 колегіанток (14 учениць і 2 випускниці-студентки ТНПУ ім. В. Гнатюка) склали молитовну обіцянку дотримуватись чистоти помислів, намірів, почуттів та плекати християнські чесноти, і стали учасницями руху. Урочистість події підкреслювали запаленні свічки, білі троянди як символ дівочої чистоти, які дівчата трепетно тримали у руках. Молитовна обіцянка завершилася врученням срібних обручок з надписом «Справжня любов чекає», що свідчать про належність до руху.
Божественну Літургію очолив духівник колегіуму «Знамення» о.Зеновій Пахолок. Отець у своїй проповіді цитував уривки зі Святого Письма, які описували боротьбу зі спокусами світу різних святих та підкреслювали важливість духовної і тілесної чистоти. Наведені епізоди з життя святих стали для учасниць руху своєрідним дороговказом і прикладом для наслідування.
Директор колегіуму «Знамення» п.Анна Зварич привітала колегіанток із важливим вибором у їхньому житті: «Силою Вашого серця нехай буде чистота, яка веде до чистоти почуттів і чистоти намірів. Нехай ваше життя, навчання проходить у чистій атмосфері під погожим небом і буде опромінене сонцем віри, довіри, надії і любові».

Колегіантки поділилися своїми переживання і враженнями.
Ангеліна Вовк, учениця 10 класу розповідає: "Я довго вагалася, чи вступати у Рух чистих сердець, проте сам Господь посилав мені багато випробувань, які підштовхнули мене до цього кроку. Коли я склала присягу, моє серце ще більше наповнилось справжньою любов’ю, яка чекає. Срібна обручка на правій руці лише підтвердила моє тверде рішення дотримуватись дошлюбної чистоти".
Марія Крамар, учениця 10 класу розповідає: "Щовечора читаючи «Життя Святих», я дізналася, що вони мали багато тілесних спокус, але зуміли їх перемагати завдяки тісному зв’язку з Господом. Знаю, що і в моєму житті будуть різні спокуси, але, складаючи сьогодні молитву довіри, поручаю Господеві мою пам’ять, розум, волю, душу і тіло разом із моєю статевістю".

Блаженна Марцеліна Даровська, засновниця першої християнської школи для дівчат на Україні, у своїй книзі «Виховання любов’ю» з гіркотою писала, що у світі катастрофічно швидко зникають дві речі: безкорисливість і чистота. Тож сьогодні колегіантки, долучившись до міжнародного руху «Справжня любов чекає», зробили великий і вагомий крок на шляху відновлення та збереження цієї чесноти.





Немає коментарів:

Дописати коментар