вівторок, 2 лютого 2016 р.

                                                              Дорогами Європи.
Завершення різдвяних канікул та початок нового семестру у колегіумі для дівчат «Знамення» вже традиційно стають часом відвідування наших добрих друзів – школи св. Франциска у м. Відень (Австрія).
Цього року п’ятеро колегіанток разом із директором – п. Аною Зварич , учителем іноземних мов – п. Л. Білінською та Головою Ради колегіуму о.Володимиром Фірманом провели цікавий насичений тиждень у столиці австрійської держави. Наше перебування передбачало ознайомлення із найвизначнішими духовими та культурними пам’ятками міста, зустрічі та спілкування із однолітками, відвідування та активну участь у заняттях середньої та старшої школи, а також спільно проведений вільний час із молоддю, що належить до спільноти Bethabba.
Початком стала спільна меса із учнями середньої школи, одним із найбільш зворушливих моментів якої стала спільна молитва за мир та благословення Боже для України.
Незабутні враження залишилися від великої святині – собору святого Стефана, що є візитівкою та одним із найзнаменитіших символів міста, де ми мали можливість також відвідати виставку скарбів церкви – пам’яток різних епох – та вежі Pummering, з якої відкривається чудова панорама міста. Пізнавальним було і відвідування майстерні, де щоденно трудяться над реставрацією певних частин зовнішнього оздоблення будівлі, адже сам храм потребує безперервного дбайливого догляду, аби його красою могли милуватися прийдешні покоління.
Дуже важливим пунктом програми були уроки, у яких ми брали активну участь, та спілкування із учнями, можливість ознайомити їх із історією та сьогоденням України, розповісти правду про події на Сході України, про війну, яка і далі забирає людські життя.
А увечері колегіантки, директор молилися у церкві святої Варвари – греко-католицькому храмі Відня, чули розповідь про історію української громади у місті, ознайомилися із реліквіями, що зберігаються тут.
Визначною пам’яткою, яка є найбільш привабливою для туристів, що відвідують Відень, без сумніву, є палац Schönbrunn – літня резиденція Габсбургів, що зачаровує величчю і красою. Відвідування замку – це справжня подія у нашому житті, що запам’ятовується по-особливому.
Без сумніву, яскраві враження, захоплююча архітектура, мальовничі краєвиди та незабутні моменти – це те, до чого хочеться повертатися і що сповнює серце вдячністю Богові. Але найбільш зворушливі спогади пов’язані з людьми, які оточували нас – сестрами, що так гостинно нас прийняли, директорами шкіл, педагогами, учнями, священиком собору святого Стефана. Саме вони своїм ставленням і поведінкою засвідчили, що любов, милосердя, порозуміння – це не високі слова, а норма щоденного життя. І за це ми їм дуже вдячні.






Немає коментарів:

Дописати коментар