середу, 7 жовтня 2015 р.

У колегіум «Знамення» завітав гість з-за кордону – отець Войцех Жмудзінський

         У колегіум «Знамення» 7 жовтня 2015 р. завітав гість з-за кордону – отець Войцех Жмудзінський, директор Центру навчання лідерів та вихователів «Аррупе», що знаходиться у Варшаві.  
      Arrupe – це прізвище іспанця Pedro Arrupe, котрий в 70-80-тих роках ХХ століття був генералом єзуїтів. Він був дуже чуйною людиною, реагував на всі суспільні проблеми з метою їх розв'язання. В роки, коли почалась хвиля масової міграції, генерал створював у світі групи взаємодопомоги для мігрантів. Отже, центр був створений у листопаді 1996 року на честь цієї людини.
Отець Войцех вже неодноразово проводив формаційні зустрічі для вчителів католицьких шкіл у Тернополі, під час яких обговорювалися основи християнської освіти, явище католицької школи як спільноти та методи проблемного навчання.
«Школам найбільш необхідна спільна праця, аби учень пізнав самого себе, свої таланти, здобував нові вміння, зрозумів свої мрії і навчився їх втілювати. Школа – це спільнота, яку ми маємо спільно збудувати. І не підручники чи визначення є найважливішими, а найважливіше є те, який досвід дитина матиме в школі. Чи полюбить навчання, так щоб решту життя вміти вчитися самому! Ми маємо навчити дітей ентузіазму до життя і до праці. Сподіваємося, що католицькі школи готують саме таку молодь», – зазначає о. Войцех Жмудзінський.


Немає коментарів:

Дописати коментар