середу, 21 жовтня 2015 р.

Віра – шлях до відкритості і миру
Знаменною подією у житті колегіуму для дівчат «Знамення» стала зустріч у середу, 21 жовтня, із Преосвященним Владикою-помічником Тернопільсько-Зборівським Теодором (Мартинюком). У каплиці колегіуму Владика у співслужінні з отцями-духівниками навчального закладу очолив Божественну Літургію, а своїм співом її прикрасив хор колегіанток. У проповіді на Євангеліє Владика зазначив, що важливою у житті є віра до Бога, який, не зважаючи на усі бурі, що трапляються, завжди залишається з нами у човні нашого життя, готовий у будь-яку мить допомогти і підтримати, якщо тільки наша віра дозволить Йому це.
Після Літургії Владика звернувся до всіх зі словом про великий дар – відповідальність, яким Господь наділив кожну людину. Він зазначив: «Відповідальність є передумовою справжньої свободи, пошуку правди, справжнього щастя. Усвідомлення величі цього дару, цього покликання є дуже важливим, особливо для молоді, яка стоїть на порозі вибору майбутнього».
Ділячись досвідом власного студентського життя, Владика дав відповіді на запитання колегіанток, які торкалися вибору професії, майбутнього, правильної дороги у житті, поваги до інших, пошанування своєї гідності та любові до ближніх.
«Будьте собою! Ніколи не зраджуйте своїх принципів, не пристосовуйтесь до подій і ситуацій, не соромтеся бути християнами», - звернувся Кир Теодор до молоді.

Світлим моментом закінчення зустрічі було індивідуальне батьківське благословення Владики.


 






  


Немає коментарів:

Дописати коментар