вівторок, 1 вересня 2015 р.

"Знамення" розпочинає навчання

Урочистості з нагоди початку навчального року у колегіумі для дівчат «Знамення» тривають. Заклад продовжує хорошу традицію розпочинати День знань із Божественної Літургії за загиблих військовослужбовців, на відміну від традиційних шкільних дзвоників. Після Літургії колегіантки поклали лампадку та вінок із барвінку до Стели Героїв  Небесної Сотні та щиро молилися за упокій їхніх душ. Очолив спільну молитву о. Микола Медюх, у тематичній проповіді якого як заповіт звучали слова: «А в нас на Україні люди завжди моляться!»  Отець звернувся до колегіанток із закликом сумлінно вивчати історію свого народу, бо хто не знає свого минулого, той не збудує майбутнього.
На першому уроці «Лише у нас на Україні» колегіантки мали змогу спробувати пізнати душу рідної української землі. Класними керівниками було продемонстровано слайд-шоу світлин із національними надбаннями українців, відеофільм про сім чудес України, дівчата співали патріотичних пісень і декламували поезії. Неможливо було оминути увагою трагічні сторінки сьогодення: Революцію Гідності, антитерористичну операцію на Сході, адже ці події народили багато героїв, які живуть поруч з нами, живуть у наших серцях. У рубриці уроку «Білі лебеді у небесах» колегіантки ділилися найглибшими переживаннями і розповідали про знайомих, рідних, односельчан, які є героями сьогодні.
Завершився перший урок колом молитовного єднання. Усі присутні, тримаючи у руках лампадку, зверталися до Зарваницької Матері Божої і висловлювали найщиріші сердечні прохання у наміренні за мир і соборність України, за здоров’я військовослужбовців, рідних та близьких.
Боже, дай нам і спокою, й миру,
Колоситься хай хліб золотий.
За Вкраїну молюся я щиро:
Бережи, Боже, край наш святий!





Немає коментарів:

Дописати коментар