неділю, 27 вересня 2015 р.

Всеукраїнська проща освітян традиційно зібрала напередодні професійного свята 26 вересня у Марійському центрі - с. Зарваниці - педагогів Тернопільщини, Львівщини, Чернівеччини, Івано-Франківщини та м. Києва. Паломництво розпочалося Божественною Літургією, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій Семенюк. Вітали Владику учениці колегіуму-інтернату "Знамення".


   
У прощі взяли участь і голова Тернопільської облдержадміністрації С.Барна, директор департаменту освіти і науки Л.Крупа, народний депутат, голова Комітету з питань освіти і науки  ВРУ Л.Гриневич, народні депутати, голова Комісії УГКЦ у справах шкільництва сестра Хрисотфора Буштин.








Про важливу роль учителя у вихованні молодого покоління, важливість особистого прикладу педагога, високе покликання та місію наставників говорив у проповіді Високопреосвященний Владика.  Він зазначив, що на нелегкій дорозі учительського служіння взірцем для нас залишається Ісус Христос, який про себе сказав: "Я є путь, істина і життя" (Ів., 14; 6). Особливо важливими є відповідальність педагогів та їхня християнська позиція у наш непростий час. Митрополит Василій побажав усім опіки Божої, сил та любові у професійній праці.

Після Богослужіння було освячено воду та відслужено панахиду  за героями Небесної Сотні та загиблими у війні на Сході України.
Прощу продовжила спільна прес-конференція, а завершилося паломництвом молитвою перед Чудотворною іконою Богоматері у Зарваницькому парафіяльному храмі.
Після завершення паломництва колегіум "Знамення" вітав у своїх стінах Л. Гиневич.  Директор Г. Зварич озйомила гостю із закладом, розповіла про специфіку його та подарувала на згадку про цю подію сувеніри.

Зичимо нашим учителям багато любові, терпеливості та добра на їхніх життєвих стежинах.

Немає коментарів:

Дописати коментар