неділю, 30 серпня 2015 р.

Урочистості з нагоди початку навчального року


Благослови нас, Божа Мати,
На славу Богові зростати,
На радість людям і батькам,
Допомагай, Пречиста, нам!
І знову спільнота «Знамення» вітає гостей, які так чисельно зібралися на колегіальному подвір’ї з нагоди початку навчання. Цього року  колегіальна родина поповнилася 19 вихованками, які приїхали до Зарвниці з різних куточків Тернопільщини, а також із Закарпаття та Хмельниччини.
Навчальний рік у колегіумі «Знамення» розпочався у суботу, 29 серпня, пішою прощею «Стежками Патріарха Йосифа Сліпого» із Заздрості до Зарваниці, у якій беруть участь не тільки вихованки, а й адміністрація закладу, вчителі, вихователі, батьки учениць. Після Божественної Літургії колегіантки побували з екскурсією у музеї - родинній садибі Сліпих. Дорогою учасники прощі молилися хресну дорогу, вервицю, Ісусову молитву у різних наміреннях, особливо за мир і цілісність України, за усіх військовослужбовців, загиблих героїв та їхні сім’ї, за прославу Митрополита Андрея Шептицького та Йосифа Сліпого. Колегіанкти величали у піснях Зарваницьку Матір Божу, співали патріотичних пісень.
У святковий недільний день, 30 серпня, у колегіумі «Знамення» відбулася урочиста академія з нагоди початку навчального року. Традиційно святкування розпочалося з Божественної Літургії у церкві Пресвятої Трійці, яку очолив духівник закладу отець Зеновій. Хвилюючим моментом для десятикласниць стала посвята у колегіантки. Вони із трепетом в душі тримали у руках «Книгу колегіантки» і промовляли молитву посвяти, прохаючи милостивого Бога здоров’я, любові до церкви і свого народу, допомоги стати свідомою, освіченою християнкою-українкою. Приймали посвяту і вчителі, які поповнили педагогічний колектив «Знамення».
На святковому концерті справді відчувався дух великої єдиної української родини, адже колегіанток приїхали привітати й підтримати не тільки батьки, а й брати та сестри, бабусі, дідусі, хресні батьки. На урочистостях була присутньою також голова села Зарваниця п.Світлана Грабик. Директор колегіуму «Знамення» п.Анна Зварич у своєму вітальному слові склала найщиріші побажання вихованкам. Також вона висловила подяку батькам, які вирішили подбати про добре християнське виховання для своїх дітей, цитуючи Митрополита Андрея Шептицього: «Пам'ятайте, що християнське виховання є більшим добром, ніж усі добра світу!»
Зворушливим був виступ батька одинадцятикласниці Анастасії Тимчишин п.Володимира, який пишається тим, що їхня донька вже другий рік навчається у цьому чудовому закладі і заохочує інших використати цю унікальну можливість для духовного та  інтелектуального зросту. П.Володимир піклується не тільки про свою доньку, а й про увесь колегіум, допомагає військовослужбовцям на Сході. Такий приклад його жертовності, доброти, патріотизму надихає колегіанток до подібних звершень.
Урочиста академія завершилася вшануванням 150-ої річниці з дня народження Митрополита Андрея Шептицього, який для кожного свідомого українця є святим прикладом для наслідування. Адже його жертовне життя, вчення справжньої віри, любові та патріотизму – заповіти на усі віки, на прийдешні покоління.
Боже великий, єдиний,
Нам Україну храни…




Піша проща із Заздрості до Зарваниці

"Стежками ПатріархаЙосифа Сліпого" 






Музей у Заздрості

Родинна садиба Сліпих



















 


Урочиста академія з нагоди початку навчального року





Посвята у колегіантки



Святковий концерт














Немає коментарів:

Дописати коментар