понеділок, 3 серпня 2015 р.

Відпочинок та оздоровлення колегіанток "Знамення"

У колегіумі для дівчат «Знамення» завершилася діяльність щорічного літнього табору, який проходив у два етапи і тривав два тижні. 
Перший етап колегіального табору мав оздоровчо-екскурсійний характер. У ньому брали участь усі вихованки закладу, в тому числі і кандидатки, які успішно пройшли співбесіду. Цього року колегіантки та їхні наставники знову відпочивали у Карпатах на оздоровчій базі м.Яремче поблизу гірської річки Прут. В учасників табору була дуже насичена програма. Дорогою у гірське серце України дівчата побували з екскурсіями у таких історично важливих та мальовничих містах нашого краю, як Бучач та Коломия. Крім екскурсій та походів в гори, для дівчат було організовано спортивні ігри, патріотичний квест, банси, пікніки, спів патріотичних та духовних пісень. Дуже важливою складовою мандрівки був духовний провід учениць, а саме: молитовні розважання, духовні науки, вивчення релігійних пісень, щоденна участь у Божественній Літургії.
Другий етап колегіального табору – табір праці і відпочинку, який традиційно проходив у Зарваниці. До участі у ньому були залучені лише колегіантки 11 класу, які разом із класним керівником та вихователями допомагали здійснювати ремонтні роботи, прибирати приміщення закладу та колегіальну територію. Цей етап табору теж мав духовно-просвітницьке спрямування, адже для учениць було організовано виховні бесіди, перегляд пізнавальних художніх фільмів, прогулянки Зарваницею.
Також одна із колегіанток 11 класу Халупняк Олександра цьогоріч побувала у дитячому оздоровчому закладі "Промінь", який розташований у с.Долина Теребовлянського р-ну. Відпочинок тут мав спортивно-оздоровчий характер. 
Крім цього, чотири колегіантки «Знамення»: Муховська Софія, Тимчишин Анастасія, Ковальчук Марія, Пачковська Вікторія - продовжують відпочинок та оздоровлення у Заздрості на Теребовлянщині. Вони мають неповторну нагоду спілкуватися живою англійською мовою, пізнати американську історію, культуру й традиції.у благодійній літній школі англійської мови, яка з 26 липня діє тут у Музейно-меморіяльному комплексі ім. Патріярха Йосифа Сліпого. Програма організована та профінансована Релігійним Товариством українців-католиків «Свята Софія» (США) і відбувається з благословення Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка. Протягом трьох тижнів школи дівчата прослухають лекції, відвідають заняття з граматики, розмовної мови, читання, розуміння зі слуху, майстерності письма, які вестимуть кваліфіковані викладачі-волонтери зі США. Начальний процес включає ігрові та мультимедійні методи із застосуванням новітніх технологій, перегляд та обговорення кінофільмів, караоке та майстер-класи з американської кухні. Також програмою школи передбачено духовне збагачення учнів: молитви на вервиці, Хресна дорога, Божественна Літургія англійською мовою, проща до Зарваницької Матері Божої. Проводяться екскурсії Подільським краєм.


Там, де гори, полонини, де стрімкі потоки, ріки...

































Англомовна школа у Заздрості











Немає коментарів:

Дописати коментар