пʼятницю, 24 липня 2015 р.

Колегіум «Знамення» у Крапатах. Літній табір-2015


20 липня 2015 року у колегіумі для дівчат «Знамення» знову було гамірно, адже цього дня стартував традиційний щорічний літній табір. Перший етап табору має оздоровче спрямування. У ньому, крім учениць 11 класу, традиційно беруть участь і майбутні колегіантки, які мають намір навчатися у Зарваниці. 
21 липня педагогічний колектив та учениці вирушили відпочивати у Карпати. Дорогою у гірське серце України заклад відвідав школу-партнера Бучацький колегіум ім. св. Йосафата. Тут у церкві Воздвиження Чесного Хреста учасники табору взяли участь у Божественній Літургії у наміренні за щасливу дорогу. У Бучачі оглянули найголовніші і найкрасивіші місцеві архітектурні пам’ятки: Василіянський монастир, Ратушу, руїни замку та костел біля його підніжжя. 
Наступним пунктом мандрівки стала Коломия, знана своєю тихою красою, давньою історією, музеями, цінними зразками австро-угорської архітектури. Колегіанток вразив унікальний музей у формі найбільшого у світі писанкового яйця, який є візиткою Коломиї. Музей зачарував колекцією понад 6000 писанок, представлених з різних областей України.
Після цікавих і пізнавальних екскурсій колегіум «Знамення» зупинився на оздоровчій базі у м.Яремче поблизу гірської річки Прут. Наступного дня колегіантки разом із директором закладу п.Анною Зварич та духівником о.Зеновієм підкорили вершину г.Хом'як, на якій встановлена фігура Пресвятої Богородиці. Саме тут до небес полинули щирі молитви та прохання у наміренні за мир та спокій в Україні та слова гімну колегіуму .
У колегіанток дуже насичена програма. У планах колегіуму «Знамення» є також сходження на г.Говерлу. Крім походів та екскурсій, програма табору включає спортивні ігри, розваги, банси, пікніки, спів патріотичних та духовних пісень. Дуже важливою складовою мандрівки є духовний провід учениць, а саме: молитовні розважання, духовні науки, вивчення релігійних пісень, щоденна участь у Божественній Літургії.







Немає коментарів:

Дописати коментар