неділю, 24 травня 2015 р.

Хай, Україно, на твоїй землі панує мир і злагода довічно!



У рамках святкування Всесвітнього Дня дитини 23 травня у Зарваниці відбулася ІV проща інтернатних закладів, яка проходила під гаслом «Хай, Україно, на твоїй землі панує мир і злагода довічно!»
Традиційно проща розпочалася Божественною Літургією, під час якої о. Володимир Топоровський виголосив проповідь про значення в житті людини любові, Покаяння та Євхаристії. Учасниками прощі були також діти з обмеженими можливостями, вадами слуху, діти-сироти, а для них особливо важливо, щоб їх любили і приймали такими, якими вони є.
Опісля відбувся дитячий духовний концерт, який організували учні Тернопільського обласного навчального реабілітаційного центру. Вони розпочали представлення навчальних закладів театралізованою постановкою  на пісню «Нам потрібне мирне небо», закінчивши її флешмобом, в якому взяли участь усі учасники прощі.
Вихованці шкіл-інтернатів Тернопільської області підготували чудові номери, яскраво проявивши усі свої таланти: співали, танцювали, демонстрували театральні постановки, акробатичні номери, декламували вірші. Діти з вадами слуху здивували усіх присутніх виконанням пісень мовою жестів. Провідною тематикою виступів була, звичайно ж, патріотична. Також концертні номери мали потужний духовний струмінь, адже учасники щиро просили у Пресвятої Богородиці миру для України.
Завершили духовний концерт господарі Зарваниці – вихованки колегіуму для дівчат «Знамення». Вони представили увазі глядачів сценку, присвячену військовослужбовцям та їхнім матерям, і затанцювали банс «Україна єдина».
Під час концерту до прочан завітав нововисвячений Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Єпархії Теодор Мартинюк, який виголосив своє вітальне слово і уділив учасникам прощі архиєрейське благословення. Владика дав настанови учням, закликав їх сумлінно навчатися, не зупинятися на досягнутому, працювати над собою, духовно зростати. Він наголосив на важливості і відповідальності професії вихователя, головним принципом роботи якого є виховання любов'ю. Колегіантки привітали Єпископа Теодора, подарували пісню «Білі лілеї», солодку вервичку та квіти.
Після представлення шкіл зі словами привітання до всіх учасників звернувся директор ДОН Тернопільської ОДА п.Любомир Крупа. Його заступник п.Наталія Моравська, яка координує роботу інтернатних навчальних закладів, зауважила, що завдяки таким талановитим дітям Україна, без сумніву, матиме світле майбутнє.
На завершення прощі діти, вчителі і директори інтернатів урочистим походом вирушили до чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері, несучи їй в дарунок квіти, лампадки, намірення і свої молитви.

 Урочистий похід до Парафіяльної церкви


Директор колегіуму для дівчат "Знамення" п.Анна Зварич
та Директор ДОН Тернопільської ОДА

 

 Учні шкіл-інтернатів зачитують молитовні намірення 
на Божественній Літургії

 Архиєрейське благословення 
єпископа Теодора Мартинюка


 Колегіум "Знамення" та всі учасники прощі 
вітають Владику з нагоди хіротонії



"Розцвіли вже лілеї, що ще мати садила,
І молитва згадалась, що навчила Вона,
Як маленьким колись мене в церкву водила.
Радуйся, Діво Пречиста, Свята..."

ВИСТУП колегіуму для дівчат "Знамення"


 Сценка, присвячена військовослужбовцям та їхнім матерям

 Банс "Україна єдина"


 Усі учасники прощі інтернатних закладів

 Зварваницька Матінко Божа, 
під Твій покров прибігаємо з надією, 
що приймеш наші молитви та благання
 і за багатством Свого милосердя 
обдаруєш нас потрібними ласками, 
особливо ласками миру та здоров'я!



Немає коментарів:

Дописати коментар