понеділок, 27 квітня 2015 р.

ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ
25 квітня 2015 р. у колегіумі для дівчат «Знамення» було організовано День цивільної оборони,  в рамках якого проведено наступні заходи:
1)        навчальна евакуація із спального та навчального корпусів;
2)       урок класного керівника для учениць 10-11 класів на тему «Цивільний захист»;
3)       демонстрація засобів гасіння пожежі;
4)       перегляд тематичних навчальних фільмів;
5)       спортивна комбінована естафета з елементами виконання нормативів;
6)       урок-реквієм «Дзвони Чорнобиля».
Основні завдання проведення Дня цивільного захисту:
1)       практично перевірити здатність учениць грамотно і чітко діяти для захисту свого здоров’я та життя у надзвичайних ситуаціях;
2)        удосконалення ученицями та педагогічним колективом теоретичних знань та практичних навичок, дій в умовах екстремальних ситуацій;
3)       практично перевірити здатність учениць діяти за сигналом оповіщення ЦЗ, користуватися засобами колективного та індивіуального захисту;
4)       виховання у колегіанток таких моральних якостей, як: відваги, витримки, ініціативи, спритності, відповідальності, пунктуальності.

О 6:35 пролунала навчальна тривога, яка розбудила колегіанток та змусила швидко зорієнтуватись в ситуації, щоб правильно та зібрано евакуюватись із приміщення. Відразу після евакуації відбулась ранкова руханка, щоб дівчата не нарікали, що їм занадто рано влаштували підйом J.








Урок проводився у супроводі презентації, яка пояснювала мету, завдання ЦЗ, а також містив практичні завдання та тематичні навчальні фільми.





Гасіння пожежі





Наступним етапом цього дня стали банси та естафети на спортивному майданчику колегіуму, ведучим яких став пан Олег, вчитель фізкультури. Внаслідок запеклої боротьби, яка принесла чимало сміху та синців, перемогу здобула команда одинадцятого класу.



















Завершальною подією суботи стало вшанування пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС. Вступна лекція та медіа-презентація, приготовані педагогом-організатором п. Іриною, дали дівчатам трохи глибшу характеристику трагедії, ніж звичайні короткі статті в Інтернеті. Колегіантки побачили Чорнобиль в різні пори року, в режимі офлайну познайомились з деякими жителями Прип’яті, отримали детальну інформацію про катастрофу у далекому 1986 році.





Немає коментарів:

Дописати коментар