вівторок, 3 березня 2015 р.

Гості з Пласту

До нас дуже часто приїжджають гості, а сьогодні вони були особливими. Це були пластуни з Бучацької станиці. п. Володимир Зозуля, п. Оксана і отець Елевтарій – досвідчені пластуни, які передають свої знання молодшим.
Ми дізнались, що таке «Пласт». Це скаутська організація України, метою якої є сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі.
Пласт – це століття історії;
                  виховання і самовиховання всебічно розвинутої молодої людини;
                  незабутні враження і нові друзі;
                  неповторні табори і мандрівки.
Мета Пласту: виховати добрих громадян України та провідників суспільства.
Пласт відкриває для молодої людини унікальні можливості якнайширше реалізувати і проявити себе в середовищі друзів і однолітків.
Пластуни вміють і люблять мандрувати Карпатами і Кримом, - всією Україною, плавати на байдарках і катамаранах, літати, їздити на лещатах, в'язати різні вузли, виживати в природі в екстремальних умовах і створювати надзвичайно веселий настрій у мандрівці, чи сидячи біля ватри.
Нас познайомили зі столітньою історією пластунського руху. Пласт був створений у 1911 році невдовзі після заснування скаутського руху Робертом Бейден-Пауелом в 1907 р., а вже 12 квітня 1912 року у Львові пластуни склали першу Пластову присягу. Серед засновників організації були д-р. Олександр Тисовський, Петро Франко (син Івана Франка) та Іван Чмола. Членами «Пласту» були такі видатні люди, як: Любомир Гузар, Степан Бандера, Роман Шухевич та багато інших.

Колегіантки весело та пізнавально провели час.






















Немає коментарів:

Дописати коментар