неділю, 22 березня 2015 р.

"Пізнай правду і правда визволить тебе"
Зараз усі ми перебуваємо у часі Великого посту, коли маємо докласти якнайбільше зусиль, щоб приготуватися до величного та радісного свята – Воскресіння Господа Нашого Ісуса Христа. Тому дуже важливо у цей час «правдиво» побачити себе, побачити своє серце. Дуже важливо використати час посту як корисний, важливий, благословений час, час особистої внутрішньої перевірки, вдосконалення, боротьби зі злом, духовного пробудження.
У  п’ятницю, 20 березня, колегіум «Знамення» із великопосними реколекціями відвідав ієромонах Йосафат Савран - духівник церкви Зарваницької Матері Божої у м. Тернопіль. Колегіантки та колектив закладу разом з отцем мали можливість пороздумувати про правду.
Традиційно зустріч розпочалася з Божественної Літургії у каплиці колегіуму. 


Загалом, реколекційний день включав у себе три науки: «Побач себе у правді», «Правда  про ближнього», «Ісус Христос – Дорога, Правда і Життя». Отець-реколектант розповідав колегіанткам про те, що стає коренем брехні, хто вчить дітей брехати, зі скількох років ми починаємо говорити неправду, про людей, які живуть у брехні роками, обманюють самих себе, навіть про це не підозрюючи тощо. Він звернув увагу і на актуальні для сучасної молоді проблеми: залежність від Інтернету та інші шкідливі звички, наші взаємини з Богом, батьками, друзями, коханими. Чергуючи серйозні лекції, роздуми із життєвими історіями, жартами, отець Йосафат зміг із легкістю стати для дівчат другом, порадником. Інколи виникало відчуття, що він - наш давній знайомий, який вміє читати думки.
Увечері після закінчення наук всі охочі змогли приступити до Таїнства Сповіді або ж просто прийти зі своїми питаннями, болями на духовну щиру розмову з отцем. Поради, які він давав, справді допомогли вирішити проблеми багатьох дівчат, адже не кожному священику можна довіритись і не кожен священик виправдає цю довіру.
Ми щиро дякуємо отцю Йосафату Саврану за справді цікаві лекції і змістовні відповіді на всі поставлені запитання. Для усіх присутніх це був справді благословенний час прозріння, при задуми над своїми вчинками, віднайдення правди, сенсу і радості життя! Щиро сподіваємось на ще не одну зустріч. Слава Ісусу Христу!









Немає коментарів:

Дописати коментар