вівторок, 3 березня 2015 р.

Жертва Героїв Небесної сотні є пасхальною жертвою
Згідно з Указом Президента «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні» трагічні події Євромайдану відзначатимуть щороку 20 лютого.
У колегіумі для дівчат «Знамення» день пам’яті загиблих був не таким, як інші. Він розпочався із Божественної Літургії в наміренні за упокій героїв Небесної сотні та усіх невинно убієнних за незалежність і волю нашої України.



Потім усі присутні вшанували пам'ять героїв панахидою біля стели героям «Небесної сотні», що знаходиться на території Марійського духовного центру «Зарваниця».






Педагогічний колектив та колегіантки організували у закладі молитовну сторожу. Таким чином у каплиці протягом цього скорботного дня лунали слова псалмів, линули в небо щирі молитви та сльози дівчат за усіх героїв, а особливо за молодих хлопців - їхніх ровесників, які загинули на Майдані, захищаючи права кожного з нас, захищаючи людську гідність, захищаючи незалежність своєї Батьківщини.

Крім цього, була проведена виховна година «Герої не вмирають… Ми не маємо права їх забути», яка закінчилась молитвою за Україну, та оформлено тематичний стенд «Небесна сотня».





У заходах, приурочених вшануванню подвигу героїв Небесної сотні, у колегіумі «Знамення» основний акцент здійснювався на молитві. Адже молитва за їхні душі - це те, про що ніхто з нас не повинен забувати.
«У розстрілах на Майдані християни повинні побачити пасхальну жертву Небесної сотні», наголосив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму відеоблозі до Дня Героїв Небесної сотні.


Тож молімося за душі тих, що відійшли у вічність, за кожного з нас, за мир, за волю України.

Немає коментарів:

Дописати коментар