суботу, 26 липня 2014 р.

Літній табір 2014. Поїздка у Карпати

У колегіумі-інтернаті для дівчат «Знамення» 20 липня розпочав свою роботу літній табір. Відпочинок для колегіанток  цього року проходитиме у два етапи: перший – оздоровчо-туристичний, а другий – праці та відпочинку у колегіумі. У першому етапі табору, крім учениць 11 класу, беруть участь і нові колегіантки, які успішно пройшли співбесіду на новий навчальний рік.
У колегіанток дуже насичена програма. Адже першим етапом табору була поїздка у Карпати. Подорожуючи до цього мальовничого куточку України, ми також побували з екскурсіями у таких історично важливих містах нашого краю, як Бережани, Рогатин, урочище "Монастирок", Галич. Тут колегіантки оглядали не лише архітектурні пам’ятки, а й відвідували місцеві святині. Кінцевим пунктом нашої мандрівки стало місто Яремче, яке є центром туризму і відпочинку на Прикарпатті. 
На території Яремчанського краю ми відвідали Карпатський національний природний парк, екскурсовод якого познайомила нас із його урочищами, заповідниками, гірськими пішохідними маршрутами, водоспадами, флорою, фауною і, звичайно, гуцульською культурою, традиціями, світоглядом. 
Колегіантки побували також і у найбільшому гірськолижному курорті України – Буковелі, де на канатній дорозі милувалися панорамою Карпат: мальовничими пагорбами, вкритими густими хвойними і листяними лісами; узгiр’ями, що спускають смарагдові килими до шумливих рiк, спокiйними верховинами, де бродять тiнi забутих предкiв. 
Наступного дня усі гуртом вирушили у похід до водоспаду Гук Женецький, який знаходиться на території Карпатського національного природного парку. Шлях до водоспаду пролягає між гірськими хребтами Хом’як-Синяк і Явірник. 
Завершальним етапом поїздки став Яремчанський каскадний водоспад Пробій на річці Прут, біля якого знаходиться сувенірний ринок. Тут колегіантки познайомилися з практично всіма видами народно-прикладного мистецтва Гуцульщини та послухали неповторну говірку місцевих жителів. 
Крім походів та екскурсій, програма табору включала спортивні ігри, розваги, банси, пікніки, спів патріотичних та духовних під гітару тощо. Неодмінною і дуже важливою складовою мандрівки був духовний провід учениць. З цією метою під час подорожі отцем-духівником проводилися духовні науки, розважання, вивчення релігійних пісень, обов’язковою була щоденна участь у Божественній Літургії у місцевій церкві, участь у Вечірніх Богослужіннях у монастирі святого пророка Іллі, що знаходиться у стародавньому селищі Дора.
Багато колегіанток пройшли саме тут, серед карпатських зелених круч, свій перший похід, зустріли нових друзів, привезли безліч спогадів. Таким чином дівчата мали можливість познайомитись одне з одним, краще пізнати Бога, вдосконалитися на духовному рівні і провести активний, веселий відпочинок.

У Бережанах







Урочище "Монастирок"


У Рогатині





У Галичі



Яремче

 Карпатський національний природний парк 


Канатна дорога у Буковелі





Похід до водоспаду Гук












Яремчанський каньйон. Водоспад Пробій


неділю, 20 липня 2014 р.

Всеукраїнська проща у Зарваниці за мир та єдність України

19-20 липня 2014 року відбулася Всеукраїнська та молодіжна проща до Марійського духовного центру у Зарваниці, де знаходиться перший і єдиний в Україні навчальний заклад для дівчат – колегіум «Знамення». Прощу очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. У зв’язку зі складною ситуацією у нашій державі цьогоріч тисячі прочан з усієї України і закордону молилися до чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері у наміренні за мир та єдність України. На цій прощі також згадували 25-у річницю виходу Української Греко-Католицької Церкви із підпілля та проголосили блаженного Василя Величковського покровителем пенітенціарного служіння.
Вчителі, вихованки і випускниці колегіуму-інтернату «Знамення» щороку беруть активну участь у прощі, готуючи обіди для всіх охочих. Також навчальний заклад традиційно приймає у своїх стінах паломників із різних куточків України, а саме: із Хмельницького, Фастова, Києва, Білої Церкви, Херсона, Скадовська, забезпечуючи їм харчування, проживання та паркування.
Приємною несподіванкою для колегіуму-інтернату «Знамення» стали відвідини у суботу 19 серпня голови Тернопільської ОДА п. Олега Сиротюка та його заступника п. Наталії Михно, начальника управління культури п. Григорія Шергея, начальника головного управління з питань внутрішньої політики, релігій, преси та національностей п. Ігоря Кульчицького. Ознайомлюючись із умовами діяльності закладу в режимі прощі та загалом, п. Олег Сиротюк підкреслив важливість колегіуму «Знамення» в системі загальної середньої освіти та зазначив, що заклад є перлиною Тернопільщини.
У неділю 20 серпня на Всеукраїнську прощу до Зарваниці також прибули прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр культури України Євген Нищук, голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, які долучилися до спільної молитви за мир та єдність України на Архиєрейській Божественній Літургії. Після урочистого Богослужіння директор колегіуму-інтернату Анна Зварич «Знамення» мала можливість поспілкуватись з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком і розповісти про переваги та особливості навчання і виховання колегіанток на засадах християнської моралі в унікальному закладі у всій Україні.











понеділок, 14 липня 2014 р.

ТВОРЧІСТЬ МАЙБУТНЬОЇ КОЛЕГІАНТКИ


Іванка Куруц

Вірш
Століття двадцять перше. Страх.
Дитячі сльози, біль і морок.
Кров українців на руках
У беркутця - йому лиш сорок,

У нього діти є. І дім.
Дружина, мама і собака.
Допомогти він мріяв їм.
А зараз - вбивця-неборака.

Хоч він не кілер, не кривавий,
Хороший, щирий та смішний.
Та був наказ. Загін жилавий
Йде на Майдан, і день страшний,

І тиха ніч, що кров'ю братьською покрита,
І дужі руки, що стискали всіх.
Дорога у Є-еС для нас відкрита?
А президенту що? Лиш гроші й сміх!

Співпраця з Путіним та закриття кордонів.
У нас війна. А як живеться в світі?
І кілька сотень міст і сіл, людей, народів
За нас стоять. І у червонім світлі

Цих подій, цих днів та революцій
Дитяча смерть. А люди плачуть в церкві.
І схожі усі дії до полюцій,
Ми наче в сні, бо душі в всіх обдерті.

Дорога в ЄС простелена тілами.
Людською кров'ю і літрами сліз,
Проблема тут, вона є поміж нами -
Наше президент у схованку заліз.

Завтра повстануть міста. 
За тиждень - війна розпочнеться.
Господи, дай нам слова,
Які дійдуть тирану до серця!

Полювання іде на дітей,
А "Беркут" вкладає сили,
Що приглушити голос ідей,
Які вигадують доньки та сини.

Давай, Україно, руйнуйся!
Тобі допоможе тиран!
В вирі крові та революцій
Помолімось за Євромайдан.