неділю, 20 липня 2014 р.

Всеукраїнська проща у Зарваниці за мир та єдність України

19-20 липня 2014 року відбулася Всеукраїнська та молодіжна проща до Марійського духовного центру у Зарваниці, де знаходиться перший і єдиний в Україні навчальний заклад для дівчат – колегіум «Знамення». Прощу очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. У зв’язку зі складною ситуацією у нашій державі цьогоріч тисячі прочан з усієї України і закордону молилися до чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері у наміренні за мир та єдність України. На цій прощі також згадували 25-у річницю виходу Української Греко-Католицької Церкви із підпілля та проголосили блаженного Василя Величковського покровителем пенітенціарного служіння.
Вчителі, вихованки і випускниці колегіуму-інтернату «Знамення» щороку беруть активну участь у прощі, готуючи обіди для всіх охочих. Також навчальний заклад традиційно приймає у своїх стінах паломників із різних куточків України, а саме: із Хмельницького, Фастова, Києва, Білої Церкви, Херсона, Скадовська, забезпечуючи їм харчування, проживання та паркування.
Приємною несподіванкою для колегіуму-інтернату «Знамення» стали відвідини у суботу 19 серпня голови Тернопільської ОДА п. Олега Сиротюка та його заступника п. Наталії Михно, начальника управління культури п. Григорія Шергея, начальника головного управління з питань внутрішньої політики, релігій, преси та національностей п. Ігоря Кульчицького. Ознайомлюючись із умовами діяльності закладу в режимі прощі та загалом, п. Олег Сиротюк підкреслив важливість колегіуму «Знамення» в системі загальної середньої освіти та зазначив, що заклад є перлиною Тернопільщини.
У неділю 20 серпня на Всеукраїнську прощу до Зарваниці також прибули прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр культури України Євген Нищук, голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, які долучилися до спільної молитви за мир та єдність України на Архиєрейській Божественній Літургії. Після урочистого Богослужіння директор колегіуму-інтернату Анна Зварич «Знамення» мала можливість поспілкуватись з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком і розповісти про переваги та особливості навчання і виховання колегіанток на засадах християнської моралі в унікальному закладі у всій Україні.











Немає коментарів:

Дописати коментар