суботу, 31 травня 2014 р.

Проща інтернатних закладів
Щороку у Зарваниці напередодні Міжнародного дня захисту дітей - прекрасне свята радості та надії, проводиться проща інтернатних закладів. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.
Дитина – найцінніший скарб, який Господь дарує батькам. Вона є радістю не тільки для своїх батьків, родини, краю. але також для Церкви. Вона як Мати і Вчителька виховує своїх дітей, через Літургійне життя впроваджує їх у глибину християнської віри, живить їх словом Божим та Тілом і Кров`ю Христовими. «Не бороніть дітям приходити до мене…», - навчає Ісус Христос.
Тому урочистості традиційно розпочалися Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Архиєпископ і митрополит Тернопільско-Зборівський кир Василій Семенюк. Він висловив вдячність директорам, вчителям, вихователям інтернатних закладів Тернопільщини, які вже втретє прибули на прощу інтернатних закладів до Зарваниці.  





У своєму напутньому слові Митрополит підкреслив, що Господь, прийшовши у світ, сказав, що головний закон життя – закон любові. Адже де перебуває любов, там є життя. І вчителі, вихователі цілий рік, дбаючи про дітей, а особливо про дітей з фізичними вадами, примножують любов. Василій Семенюк висловив вдячність і батькам, що супроводжували своїх дітей.

На прощі була присутня заступник голови ОДА п. Наталія Михно. Вона вважає дуже символічним те, що проща інтернатних закладів відбувається саме у переддень Міжнародного дня захисту дітей. П. Наталія Михно отримала з рук Митрополита ікону Зарваницької Матері Божої, а натомість вручила подяку за допомогу в організації прощі.



Після Літургії відбувся святковий концерт на прославу Пресвятої Богородиці. У концертній програмі взяли участь 14 шкіл-інтернатів Тернопільської області, вихованці яких, незважаючи на свою неповносправність, продемонстрували свої таланти і вміння декламувати вірші, співати пісні і танцювати. 






Колегіум-інтернат «Знамення» представив увазі глядачів літературно-музичну композицію на тему: «Батько – провідник на шляху віри».


 На завершення прощі слово мала п.Наталя Моравська, яка подякувала всечесним отцям та Митрополиту за співпрацю і духовний провід, а також всім учасникам і організаторам за активну участь і допомогу. 

   



Немає коментарів:

Дописати коментар