суботу, 31 травня 2014 р.

ДЕНЬ ПОДЯКИ
Ласкаво просимо до Зарваниці!
Вітаємо щиро усіх гостей.
Вас всіх зустріла небес Цариця,
Вас всіх постійно Вона тут жде.

Колегіум для дівчат «Знамення» традиційно закінчує навчальний рік Днем подяки. Цей день знаменний тим, що у Марійському чудотворному місці, у домі Зарваницької Матері Божої, вкотре збирається разом уся велика колегіальна родина, щоб подякувати Богові та один одному за прожитий рік, за усі досягнення і перемоги та  щоб попрощатися з колегіантками-випускницями, які вирушають у доросле життя. Адже вдячність - це важлива людська чеснота, а подяка – розуміння того, що все в нашому житті є Даром Божим, даром Його безмежної любові до людини. Таким чином, ми творимо у закладі атмосферу правди, любові, довіри і моральної чистоти, виховуємо шляхетну особистість, яка відкрита на сучасне суспільство і готова представити в ньому християнську позицію.
Адміністрація закладу, колегіантки, батьки та гості свята урочистим походом вирушили на Божественну Літургію у Соборі Зарваницької Божої Матері. Випускниці дякували Господеві за його любов, турботу і щедрість, за всі отримані ласки та просили у Всевишнього благословення, а у Пресвятої Богородиці - повсякчас опікуватися ними та допомогти обрати правильний шлях у житті. Після святкової Літургії  директор закладу п.Анна та отці-духівники вручили 15 колегіанткам атестати про повну загальну середню освіту державного взірця та пам’ятні медалики із зображенням ікони «Знамення». Гордістю колегіуму стало те, що дві випускниці закладу були нагороджені золотими медалями за високі досягнення у навчанні. Духовні наставники висловили випускницям щирі побажання доброї долі, щасливого майбутнього, прислужитися рідній Церкві, народу й Україні та плекати у своїх серцях зерна духовності, моральні чесноти та гідно нести у світ високе звання «колегіантки», що здобули під час навчання у Зарваниці.











Урочистості продовжились у трапезній закладу, де відбувся святковий концерт. Програма була насичена віршами та піснями, у яких дівчата дякували своїм вчителям, наставникам, духівникам, батькам. Також вони дякували Пресвятій Богородиці за чудову нагоду навчатися у колегіумі «Знамення». Директор закладу п. Анна урочисто вручила подяки батькам випускниць з нагоди завершення їхнього навчання і висловила їм вдячність за великий кредит довіри - віддати на навчання найдорогоцінніший скарб - своїх дочок. Кращі колегіантки були відзначені грамотами та похвальними листами за високі досягнення у навчанні та активну творчу працю у позакласній діяльності колегіуму. Десятикласниці теж привітали своїх подруг і подякували випускницям за цей рік спільнотного життя. Випускниці отримали від них жартівливі грамоти і подарунки.
А ще згідно з колегіальною традицією десятикласниці вручили їм власноруч виготовлені і оздоблені вишивкою торбинки, в які поклали просфору, пучечок солі та колегіальний молитовник як дороговказ  у самостійне життя.












Святе Письмо нам постійно нагадує, що ми повинні дякувати Богові. Отже, наше християнське покликання – бути християнським народом. Адже Україна і світ дуже потребують людей стійкої віри і бездоганної моральної поведінки. Добрими християнами і чесними громадянами – саме такими є наші випускниці.
Ще мить – і назавжди залишимо колегіум,
Підемо усі в самостійне життя,
Та рідний поріг не забудем ніколи,

До нього серця наші знов прилетять.

Немає коментарів:

Дописати коментар