четвер, 5 вересня 2013 р.

Благослови, Пречиста Мати, щасливо колегіальний рік почати!

Першого вересня у колегіумі-інтернаті «Знамення» знову радісно продзвенів  дзвінок, сповіщаючи про початок навчального  року. Цей погожий недільний вересневий день вже вкотре зібрав разом усю колегіальну родину на подвір’ї начального закладу, яка урочистим походом вирушила до чудотворного місця. Адже святкування початку нового навчального року як завжди розпочалися вранці зі спільної Божественної Літургії у церкві Пресятої Євхаристії.  Отець Зеновій, духівник колегіуму, поблагословив колегіанток, їхніх батьків, вчителів та усіх присутніх на щасливий навчальний рік, побажав успіхів у навчанні. Гарною традицією у колегіумі-інтернаті «Знамення» є посвята нових учениць та вчителів, що відбулася вкінці Богослужіння.
Після освячення усіх приміщень закладу  колегіальна родина зібралась на подвір’ї, аби виголосити вітальні слова винуватцям свята. Оскільки тут, на урочистій лінійці, вона приймала у свої ряди з відкритим серцем і щирим словом двадцять двох нових учениць.

Особливим був цей день і для одинадцятикласниць. Адже це останній раз колегіум для дівчат «Знамення» вітав їх з початком навчального року. На святкуванні були присутні і випускниці минулих років, які сумують за колегіумом і з радістю приїжджають у Зарваницю. Також привітали учениць та педагогічний колектив з початком навчального року і шановні гості: п. Наталія Моравська – заступник директора департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА та п. Наталія Гавдида кандидат філологічних наук та від сьогоднішнього дня вчитель англійської мови «Знамення». Урочистості завершилися святковим обідом, після якого відбулися батьківські зустрічі.
Урочиста посвята

Після святкової літургії

Урочиста лінійка
Привітання нашої другої мами

Вітання п. Наталії Моравської


Англомовний табір 2013

У колегіумі-інтернаті для дівчат 15 липня розпочав свою роботу англомовний табір. У ньому, крім учениць 11 класу, беруть участь кандидатки на новий навчальний рік. На урочистому відкритті табору адміністрація навчального закладу, вчителі, вихователі та діти вітали у стінах колегіуму вчителя англійської мови п.Риту Дрісен. Вона вже вдруге приїхала на Україну, продовжуючи допомагати ученицям «Знамення» покращити своє знання англійської мови, особливо на розмовному рівні. В цьому їй допомагають аніматори-перекладачі. Оскільки на таборі існує правило: всі без винятку повинні розмовляти іноземною.
В учасників табору дуже насичена програма. Крім занять з англійської мови, для учениць організовуються наступні заходи: таборові, спортивні ігри, розваги, банси, естафети тощо. Неодмінною і дуже важливою складовою табору є духовний провід учениць. З цією метою проводитимуться духовні науки, вивчення релігійних пісень, щоденна участь у Божественній Літургії, участь у Вечірніх Богослужіннях тощо.

Таким чином дівчата мають можливість не тільки вивчити англійську мову, а й познайомитись одне з одним, краще пізнати Бога, вдосконалитися на духовному рівні і провести активний, веселий відпочинок тут, у чудотворному місці, під покровом та заступництвом Зарваницької Божої Матері.
Початок табору

Велика дружня колегіальна родина


Спільна молитва

Любив козак дівчину і з сиром пироги...

Велика гра

Танцюємо банси



Прощання