четвер, 11 квітня 2013 р.


10 квітня у колегіум-інтернат «Знамення» завітали гості з Українського католицького університету, а саме: п. Павло Хобзей, проректор з науково-педагогічної роботи, та о. Павло Худ, керівник відділу інформації та зовнішніх зв’язків. Вони оглянули навчальний заклад, познайомилися з його матеріальною базою, побували на уроках української та англійської мов. Після занять колегіантки мали змогу поспілкуватися з гостями і дізнатися все, що їх цікавить про цей університет. На початку зустрічі п. Павло Хобзей коротко розповів про переваги та специфіку навчання в Українському католицькому університеті, напрямки підготовки, відзначив високий рівень підготовки викладацького складу. Цікавим для дівчат було те, що за умови отримання високих результатів на ЗНО та високого середнього бала атестата є можливість навчатися тут безкоштовно. Це допомогло ученицям ще раз усвідомити ту істину, що вчитися треба і вчитися треба наполегливо, оскільки «чим більше працюєш, тим більше досягаєш». Привабили дівчат і такі перспективи: хороші умови проживання, наявність хорошої матеріально-технічної бази, можливість займатися дослідницькою, перекладацькою діяльністю, ґрунтовно вивчати іноземну мову, продовжити навчання за кордоном,  здобувати додаткові компетенції. розвивати свої таланти і, безумовно, зростати духовно. Також П. Павло Хобзей наголосив на тому, що спільне проживання кураторів, адміністрації Колегіуму, сестер-редемптористок, студентів  – це нагода для спілкування, свідчення та служіння. Адже місією Українського католицького університету є формування спільноти, в якій виховувались би провідники суспільства, професіонали з метою  служіння в Україні та за її межами – в ім’я слави Божої, спільного блага й людської гідності.




понеділок, 8 квітня 2013 р.


П’ятилітній ювілей колегіуму «Знамення»
6 квітня, в передсвяття Благовіщення Пресвятій Богородиці Діві, колегіум-інтернат «Знамення»  відзначав свій 5-літній ювілей. Урочистості розпочалися з Архиєрейської Божественної Літургії, яка відбулася в Соборі Зарваницької Матері Божої. Після завершення Літургії Високопреосвященніший Архиєпископ і Митрополит Кир Василій Семенюк подякував  Богові та урочисто складав подяку і вручив грамоти всім, хто долучився до заснування унікального і єдиного закладу в Україні - колегіуму-інтернату «Знамення», а саме:  п. М.Миколенку – екс-голова Тернопільської обласної ради, п. В. Чибрасу – колишній перший заступник голови Тернопільської обласної ради, п. О. Вітвіцькому, представникам Тернопільського обласного управління освіти і Теребовлянського районного управління освіти, а особливо п. Анні Зварич. Також Митрополит зазначив: «Тут під покровом Пресвятої Богородиці колегіантки мають можливість не тільки здобувати знання, а й украплюватися у вірі, адже церква і наука були взаємозв’язані. Присутність церкви в школі веде до морального і духовного розвитку, а їх відсутність до розрухи».
Подальше святкування відбувалося у трапезній колегіуму-інтернату «Знамення». Воно розпочалося урочистим виконанням гімну колегіуму. Дівчата потішили гостей піснями та віршами, які виконували тими іноземними мовами, які вони тут вивчають.  
Опісля увазі глядачів була представлена невелика концертна програма інструментального ансамблю «Smile» Тернопільського вищого музичного училища ім. С. Крушельницької під керівництвом д-ра п. Наталії Ізотової. Вони виконали популярні твори українських та зарубіжних авторів.
Радість свята розділили з нами численні гості, з-поміж яких були:  п. М. Миколенко, п. В. Чибрас, п. Вітвіцький, п. Наталія Моравська, п. Д. Михайлюк , сестри-мироносиці, сестри Згромадження Пресвятої Родини, Фатімської Матері Божої, Чину святого Василія Великого, директори шкіл-інтернатів, шкіл християнського спрямування, сільський голова.
П. М. Миколенко  першим запропонував і  доклав великих зусиль до того,  щоб християнська етика вивчалася у загальноосвітніх навчальних закладах Тернопільщини. Він зазначив, що учениці колегіуму – це здорове майбутнє України, бо вони виховуються на основі християнських чеснот, а це у наш час є дуже важливим.
П. В. Чибрас сказав, що важко було починати, але з Божою допомогою усе вдалося. Він зазначив: «Якщо робимо щось добре, то це Господь робить, а якщо щось погане – то ми самі».
П . Наталя Моравська від імені обласного управління освіти і науки Тернопільської ОДА нагородила подячними грамотами директора і працівників  колегіуму.
Подячну грамоту педагогічний колектив одержав і від управління освіти Теребовлянської райдержадміністрації.
Директор подякувала усім та зазначила, що Покровителькою закладу є Пресвята Богородиця , яка є найкращим взірцем для виховання дівчат.