четвер, 14 березня 2013 р.

Шевченковий вечір 2013

Тарас Шевченко ніколи слів на вітер не кидав, а "Кобзар" є своєрідним підсумком та вершиною духовних пошуків українців. Ту віру, яка плекалася нашими предками віками,  нам передав Тарас Шевченко. Він є основоположником україн
ської літератури не тільки тому, що він  писав літературною українською мовою. Українською мовою також писали І. Котляревський, Г. Квітка-Основ'яненко... Але Шевченко  зробив дуже багато для нашої мови та культури - він посіяв духовні зерна, які без нас не можуть прорости..
  Зовсім недавно, а саме 13 березня 2013 року, 10 клас колегіуму вшановував пам*ять Т.Г.Шевченкові. Дівчата проявили своїі театральні здібності, адже представили нашій увазі вистави " Наймичка", "Марина", "Лілея" та продекламували кілька віршів із "Кобзаря" , супроводжуючи їх піснями..Ось так пройшов наш Шевченковий вечір.










(веселковий тиждень)


                     Надійшла весна прекрасна
                     Многоцвітна, тепла, ясна,
                     Ніби дівчина в вінку.
                     Ожили луги, діброви,
                     Повно гомону, розмови
                     І пісень в чагарнику.
                                                    І. Франко

Весна до нас у гості завітала. На жаль, тільки на тиждень. Сонце зігрівало родючу землю.Сніг танув.Травичка почала зеленіти. По всюди болото розкинуло свої береги наче море...
Усі присутні також раділи приходу весні. На честь цієї події ми відмінили форму й ходили в одязі веселкових кольорів. Не вистачає слів, щоб передати всі враження, тому дивіться фото.