четвер, 20 грудня 2012 р.

Чудотворець Миколай завітав до нас у гості.

"День починається із вечора." Тому 18 грудня починаючи з вечірньої ми почали святкувати довгоочікуване свято - св. Миколая. як ми його святкували- ви побачите на фото, що розміщені нижче.
Момент вечірньої


роздача литійних хлібів та мирування
Слухаєм проповідь


Початок виступу
момент

                                       
учениця 11 класу розказує віршик Миколаєві, за який отримує подарунок

Роздача подарунків





щасливі відвідувачі свята


четвер, 13 грудня 2012 р.

Вшановуєм пам'ять про Івана Франка


Іван Франко

Франко і його жінки
Кружляють у сумному осінньому повітрі зів’ялі листочки, падають на мокру від дощу чи то від сліз землю, ніби хочуть зігріти її. На тих листочках закарбовано найніжніші, найпотаємніші порухи душі геніального митця – Івана Франка. Спробувати зрозуміти її поривання, болі, втіхи, відкрити для себе «лірика високої проби» учениці 10 класу колегіуму-інетрнату «Знамення»  намагалися на відкритому уроці з української літератури, що відбувся 12 грудня 2012 року. Це було не звичайне заняття, а літературно-музична композиція. Учениці ознайомились із інтимною лірикою поета, його збіркою „Зів’яле листя”, декламували вірші митця під супровід класичної музики світових геніїв, дослідили, що І.Франко не тільки геніальний поет, громадський діяч, а й ніжна людина, яка прагнула в житті справжнього кохання. З’ясувати це вдалося за допомогою проникнення у духовний світ митця, його спогади, листи повісті-есе Романа Горака «Тричі мені являлася любов», які показали життєву основу книги інтимної лірики. Учениці намагалися відтворити декілька епізодів з життя видатного українського письменника, щоб побачити який значний вплив на його творчість «мали зносини з жіноцтвом», що підкреслював і сам Іван Франко.  Чотири жінки - чотири епізоди життя… Отже, усі мали змогу чотири рази зануритись у часи щирого кохання та трагедій митця.  «Тричі мені являлася любов,- зізнається поет,- тричі в руці від раю ключ держав», і тричі поет утрачав надію на щастя.  Його кохання до «несмілої, як лілеї білої» Ольги Рошкевич, котре народилося в Лолині, віддзеркалилося холодною тінню в «гордій княгині» Юзефі Дзвонковській, щоб весь біль, муки, радість, горіння вселити в особу «женщини чи звіра» Целіни Зигмунтовської…  Ольга Хоружинська - це жінка, котра була завжди поруч, була його дружиною, помічницею, щирим другом, захисницею, прихистком, але не коханою.
Після виступу
Отже, любов Франка до жінки – велика, всеохопна, правдива. Він отримав талант від Бога донести до нас та усіх людей свої почуття і створив неповторну пісню великої любові у «Зів’ялому листі», яка лунатиме вічно:
І я складаю в кожнім слові
Йому [Богові] подяку і хвалу
За цілий океан любові
Й за кожну крапельку малу.
Після виступу
організатор свята


















четвер, 6 грудня 2012 р.

Ще один важливий день у нашому житті



04.12.2012 ми відзначаємо свято Введення в храм Пресвятої Богородиці. Зважаючи на специфіку навчально-виховного процесу колегіуму-інтернату «Знамення», учениці та вчителі закладу розпочали цей день спільною Божественною Літургією у соборі Зарваницької Божої Матері. Потім усі разом поїхали у Тернопіль, щоб відвідати дітей, які навчаються у Тернопільському обласному навчально-реабілітаційному центрі. Учениці колегіуму-інтернату «Знамення» презентували невелику концертну програму, приурочену одному з дванадцяти найбільших церковних свят, а також подарували «солодку» вервицю, виготовлену з цукерок.

Наш навчальний заклад налагодив тісну співпрацю з Тернопільським обласним навчально-реабілітаці́йним центром. Адже такі зустрічі відбуваються щороку, вони стали для нас приємною традицією. Вихованці цього закладу завжди приїжджають до нас восени. Ми в свою чергу традиційно відвідуємо їх на початку грудня. Цього року поїздка припала на чудове Богородичне свято. Подібна співпраця є для наших установ дуже важливою, адже сприяє обміну досвідом, творчими здобутками між вчителями та вихователями. І, що найважливіше, вона є будучою також у духовному плані, адже колегіантки таким чином мають змогу краще розуміти дітейз фізичними вадами та допомагати їм, а вихованцям центру – соціалізуватись, побачити, що вони у цьому світі зовсім не самотні.

Зустріч із сестрами