суботу, 21 квітня 2012 р.

    Аж ось досить швидко проминули наші канікули. Ніхто навіть не помітив, як час швидко пройшов.
    В нашій пам'яті тільки згадуються минулі події: страсні пісні, Ісусова смерть, нічні чування коло Гробу Господнього,  веселі оклики "Христос Воскрес! Воістину Воскрес!", приготування  до воскресіння Ісуса, смачні пасхальні яєчка, сир, ковбаска, пасха...
   Минув час Великодніх канікул, і ми, приїхавши у колегіум 17 квітня, почались готуватись до  уроків, а 18 квітня після уроків о 15.15 год. у нас відбулася спільна Великодня трапеза. Перед трапезою ми помолилися Воскресний тропар "Христос Воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах життя дарував!" Потім за традицією прозвучало вітальне слово п.Анни, після якого усі дарували подарунки своїм таємним друзям. Ми їх вибирали методом жеребкування. Основна ідея полягала у тому, що сюрпризи треба було готувати своїми руками. Вони були досить оригінальним. Подарувавши подарунки друзям, ми приступили до трапези. Через деякий час кожна учениця,  розповідала, як провела Великодні свята, що пережила. Кожна розповідь була неординарною і цікавою.
   На закінчення ми заспівали воскресну пісню і розійшлись.
   Смачна була трапеза. Всі залишились щасливі і з подарунками:)
    

ВЕРБНА НЕДІЛЯ

    8 квітня 2012 року Бог дозволив християнам сяткувати  В'їзд Господній у Єрусалим.


 В нашому колегіумі відбулося також святкування. Як завжди деякі дівчата побудили одна одну і пішли на Утреню, а потім лишились на Святу Божественну Літургію і водосвяття, де і освятили свої верби:). Потім дівчата продавали їх та зроблені власноруч Великодні писанки із бісером.




Також ми приходили одна одній на зміну тому, що було дуже холодно. Дівчата мерзли надворі аж до 14.30:). Але, незважаючи на жахливі погодні умови, дівчата були щасливі тому, що мали змогу співати на Святій Божественній Літургії. Відспівавши Літургію, ми, поспішаючи, побігли назад у колегіум, тому що нас мали вчити малювати писанки.



  До нас завітали гості  із ТОО ВМГО "Молодо просвіта".Волонтерами були Шарак Марія, Рогожинська Соломія, Чихарівський Роман, Сидорак Ірина. Вони нас вчили малювати писанки. Виходить, що це робити не так вже і важко. Треба тільки дотримуватися правил техніки. Спочатку потрібно приготувати фарбу, вода у ній повинна бути тепла, також  свічечку, бджолиний віск, писачок і яйця. Коли все це вже приготовано, можна приступати до роботи. Потрібно запалити свічечку, розігріти писачок, набрати на нього віск і малювати потрібні візерунки. Чим більше ми гріємо, тим буде чорнішою лінія. Це не становить суттєвої різниці, тому що лінію треба стирати.  Коли ми розмалювали писанку воском, тоді опускаємо її у світлу фарбу і тримаємо там три хвилини. Опісля витягаємо і легенько витираємо серветкою, тоді підносимо до свічки, щоб розтанув віск і залишився візерунок.
    Через дві години ми вже попрощалися і за звичаєм зробили багато фотографій....


 

Найбільше свято -БЛАГОВІЩЕННЯ!!!

спільна фотографія

    7 квітня по всій землі християни святкують Благовіщення. І ми також його святкували у нашому колегіумі. Святкування у нас проходило так: деякі дівчата, побудивши один одного, пішли рано на Утреню. Також вони залишились на Святу Божественну Літургію, яка розпочалась о 9.00. Після Богослужіння вони пішли у трапезну їсти, а всі інші пішли до церкви на 12.00 год. 
   Коли ми їли у трапезній, нам  п.Анна включила притчу, про яку ми чули на проповіді від отця. Вона це зробила для того, щоб ми її краще зрозуміли. Притча була про священика і трьох святих.
   у ній розповідалася така історія. Жили на безлюдному острові троє святих. Один священик хотів з ними поговорити. І він вирушив до них на кораблі із моряками. Прибувши на той острів, вони розмовляли за спільною трапезою. Одними із перших запитань священика були наступні: як вони туди потрапили і як вони моляться. Один із трьох відповів, що вони колись були моряками і їх застала жахлива буря на морі. Вони попросили Бога, щоб врятував їх, і дали обіцянку, що якщо виживуть - проведуть усе своє життя на острові. Оскільки моряки були неписьменними і молитов ніяких не знали, то придумали свою: "Троє Вас, троє нас, Господи помилуй нас". Священик відповів, що вони недобре моляться і навчив їх молитви "Отче наш...". Потім, трішки відпливши на кораблі, він сказав сам до себе, що це ніякі не святі. Але сталося чудо. Священик побачив, як троє святих біжать по морю і кричать, що забули молитву "Отче наш..". Він дуже здивувався, адже всяке бачив, але ніколи не бачив, щоб люди бігали по воді. А до них сказав, щоб молилися так, як вони моляться. На цьому і закінчилась притча.
   Після Служби Божої, пообідавши, ми всі о 14.30 зібралися у каплиці, де нам провів науку о. Іван Гуня. Він нам розповідав про Богородицю, її заслуги перед Богом і тому подібне. Потім ми привітали наших Марій із днем ангела і згідно з традицією зробили спільну фотографію.

середу, 11 квітня 2012 р.

"День довкілля"

до прибирання
  6 квітня 2012 року в Марійському  Духовному Центрі "Зарваниця" , а саме в колегіумі-інтернаті "Знамення" після того, як колегіанточки вирішили відпочити від плетіння писанок і прикрашання вербних гілок, ми почули новину, яка нас дуже сильно розвеселила. Деякі дівчата повинні прибирати територію. Виявляється цей день є "Днем довкілля". Звісно, не обійшлось без емоцій.
   Після обіду втомлені дівчата пішли прибирати ділянку, адже вони так про це "мріяли". Чого ми тільки там не знаходили. Деяких аж нудидо!!! А найприкрішим було те, що це сміття з'являється завдяки паломникам, які ідуть до Зарваниці молитися, та завдяки місцевим мешканцям!!!!!
    Ми, звісно, позбирали сміття в мішки, а брати-семінаристи з нещасливими обличчями його вже вивезли. Ви матемете змогу подивитися, які були повні мішки і як було засмічене деревце, що знаходиться біля проїзної частини. Також хотілось би нагадати, що нищити природу - це зовсім не по-християнськи.
    Отож через дві години ми повернулися зовсім втомлені, що одразу, помившись, полягали спати.

після прибирання
    Дорогі прочани!!! Якщо ви ідете до чудотворного місця молитись, після того, як повертаєтеся додому, не залишайте після себе СМІТТЯ!!!!!!
                                                                 З повагою ті, що прибирали!
мішки, що ми зібрали, і то ще не всі!!!
   

суботу, 7 квітня 2012 р.

ЩАСЛИВІ ХВИЛИНИ:)

  Важко не згадати той день, коли до колегіуму потрапили ролики. Їх принесла одна учениця, яка не хоче, щоб ми висвітлювали її ім'я. Дівчата з радістю вчились на них кататись. За  годину вона навчила їздити деяких щасливчиків на роликах. Так-то і продовжувалось декілька днів, доки у нас не настали довгоочікувані канікули.
  Коли ми вчилися їздити на роликах, звісно не обійшлось без падінь:))), а коли інші бачили, що хтось падає, падали також і "вмирали "від сміху. Під час навчання  їзди на роликах можна сказати, що дівчата були сильно сповнені емоціями радості, щастя.
  Однак , майже за кілька днів весь колегіум навчився кататись на тих роликах. Одного дня, коли  дівчата  вчились їздити на  взутті із чотирьма колесиками, то одна наша учениця, Лідія Грущенко, продемонструвала, як вона може сідати на шпагат чи робити повітряне сальто...
   Ви матимете змогу переглянути кілька фотографій нашого щасливого життя...

вівторок, 3 квітня 2012 р.

Наше ЖИТТЯ:)))

Ранок  у  нас починається о 6.45. Будять дзвіночком або музикою. Під час посту вона релігійна. Це ми сонні, невиспані встаємо, приймаємо водні процедури, нехотячи робимо  у кімнатах порядок.
  О 7.30  за нами зачиняються, на жаль, двері гуртожитку, і ми всі йдемо у каплицю на ранкові молитви.
 О 8.00 у нас сніданок зазвичай  чай і хліб з маслом. Скільки б не їв, постійно тобі мало:) (все таке смачне).
   О 8.30 починаються уроки. Ми із посмішками і невеличким сумом вирушаємо на них.
Під час уроків в 11.05 ми йдемо на другий сніданок, а й 14.00 в нас обід. СМАКОТА!!! Він триває півгодини, після нього у нас ще продовжуються уроки.
О 21.00 у  нас вечірні молитви. Всі ідуть стомлені але моляться від щирого серця і душі.
О  22.00 - відбій, а після 23.00 - нічна тиша, в кімнатах вимикається світло.Забороняється, на жаль,  говорити по мобільному телефоні, дивитися фільми на ноотбуці, сидіти у комп'ютерному класі.
Також у нас окремо виділений час на самопідготовку. Він триває з 18.00-19.00, 19.30-20.30.
   Щовівторка у дівчат у каплиці о. Ігнатій править Божественну Літургію. Під час Великого посту дівчата ідуть з радістю на обличчях на Літургію Наперед освячених дарів у монастир до отців студитів.
   Щочетверга дівчата о 8.30 ідуть на навчання із хитрими і водночас чарівними посмішками до Вишнівчика. Уроки розпочинаються о 9.00. Щовечора у цей день в нас є конференція.  Тему вибирає і  розповідає її о. Петро Пастух. Також він викладає предмет"Основи християнського вчення".
   У п'ятницю після навчаня дівчата їдуть додому. Але це відбувається через тиждень. Вихідні, коли всі залишаються, називаються робочими. У ці дні в суботу дівчата ходять на швейний гурток, а після нього займаються танцями. У неділю на 14.00 ми маєм можливість співати Святу Божественну Літургію у соборі Зарваницької Матері Божої. 
    Так проходить наше життя у найкращому колегіумі. Також ми маєм право на те, щоб користуватись локалольною мережаю Internet, читати різні книги взяті у бібліотеці, гуляти по Зарваниці, а особливо у лісі, коли все цвіте і пахне, і найбільш корисніше діло для нашої душі - молитись. Є багато місць, де можна зосередитись на молитві. Найперше це є каплиця у колегіумі, Собор Зарваницької Матері  Божої, Підземна церква Пресвятої Тройці,  Церква Пресвятої Євхаристії , Парафіяльна Церква Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці, Церква біля монастиря, де правлять отці-студити, а також хресна дорога Господа нашого Ісуса Христа.
  Ось так проходить час нашого веселого, цікавого, колегіантського, незубутнього, швидкоплинного життя.