вівторок, 24 липня 2012 р.

А у нас знову гості!!!

       У нас в гостях 14 липня побував громадський діяч Валентин Наливайченко. Ця зустріч була для нас справді цікавою і пізнавальню. Адже він ознайомив нас із своєю діяльністю та розповів про дуже болючі події з минувшини нашої Батьківщини, особливо про факти та документи, які довгий час приховувалися тодішнью владою.
    Під його керівництвом Служба безпеки проводить

важливу роботу, пов'язану із відродженням історичної пам'яті шляхом розсекречення документів фондів Галузевого державного архіву СБУ й доведення до громадськості історичної правди про український визвольний рух. Рішенням колегії створено Центр вивчення архівних документів з історії ОУН і УПА, завданнями якого є пошук, виявлення, опрацювання, систематизація та розсекречення архівних матеріалів. На думку пана Наливайченка, увесь світ має дізнатися про те, з якими істинними ідеями люди боролися за незалежну Україну, про те, що у цій організованій боротьбі, цілком очевидно, не існувало поділу між Заходом і Сходом України, і про те, як дискредитувався визвольний рух, як він знищувався, як витворювалися і втілювалися міфи радянською каральною системою.  
      Учениці у відповідь розповідали про себе, про свої життєві та професійні плани, ділилися враженнями і задавали політикові актуальні і зовсім недитячі запитання – про мову, євроінтеграцію, реформування освіти, розсекречення архівів і покарання за злочини комунізму.
       Дівчата подякували пану Валентину за відвідини, за те, що цікаво відповідав на наші інколи непрості і гострі запитання, за подарунки: "грубезну" книгу  "Видатні постаті України"- один з пятисот іменних примірників, і спортивний інвертар. Також колегіантки пообіцяли, що стануть справжніми українцями, будуть вчитися і любити власну державу.   

Немає коментарів:

Дописати коментар