суботу, 21 квітня 2012 р.

ВЕРБНА НЕДІЛЯ

    8 квітня 2012 року Бог дозволив християнам сяткувати  В'їзд Господній у Єрусалим.


 В нашому колегіумі відбулося також святкування. Як завжди деякі дівчата побудили одна одну і пішли на Утреню, а потім лишились на Святу Божественну Літургію і водосвяття, де і освятили свої верби:). Потім дівчата продавали їх та зроблені власноруч Великодні писанки із бісером.




Також ми приходили одна одній на зміну тому, що було дуже холодно. Дівчата мерзли надворі аж до 14.30:). Але, незважаючи на жахливі погодні умови, дівчата були щасливі тому, що мали змогу співати на Святій Божественній Літургії. Відспівавши Літургію, ми, поспішаючи, побігли назад у колегіум, тому що нас мали вчити малювати писанки.



  До нас завітали гості  із ТОО ВМГО "Молодо просвіта".Волонтерами були Шарак Марія, Рогожинська Соломія, Чихарівський Роман, Сидорак Ірина. Вони нас вчили малювати писанки. Виходить, що це робити не так вже і важко. Треба тільки дотримуватися правил техніки. Спочатку потрібно приготувати фарбу, вода у ній повинна бути тепла, також  свічечку, бджолиний віск, писачок і яйця. Коли все це вже приготовано, можна приступати до роботи. Потрібно запалити свічечку, розігріти писачок, набрати на нього віск і малювати потрібні візерунки. Чим більше ми гріємо, тим буде чорнішою лінія. Це не становить суттєвої різниці, тому що лінію треба стирати.  Коли ми розмалювали писанку воском, тоді опускаємо її у світлу фарбу і тримаємо там три хвилини. Опісля витягаємо і легенько витираємо серветкою, тоді підносимо до свічки, щоб розтанув віск і залишився візерунок.
    Через дві години ми вже попрощалися і за звичаєм зробили багато фотографій....


 

Немає коментарів:

Дописати коментар