суботу, 21 квітня 2012 р.

Найбільше свято -БЛАГОВІЩЕННЯ!!!

спільна фотографія

    7 квітня по всій землі християни святкують Благовіщення. І ми також його святкували у нашому колегіумі. Святкування у нас проходило так: деякі дівчата, побудивши один одного, пішли рано на Утреню. Також вони залишились на Святу Божественну Літургію, яка розпочалась о 9.00. Після Богослужіння вони пішли у трапезну їсти, а всі інші пішли до церкви на 12.00 год. 
   Коли ми їли у трапезній, нам  п.Анна включила притчу, про яку ми чули на проповіді від отця. Вона це зробила для того, щоб ми її краще зрозуміли. Притча була про священика і трьох святих.
   у ній розповідалася така історія. Жили на безлюдному острові троє святих. Один священик хотів з ними поговорити. І він вирушив до них на кораблі із моряками. Прибувши на той острів, вони розмовляли за спільною трапезою. Одними із перших запитань священика були наступні: як вони туди потрапили і як вони моляться. Один із трьох відповів, що вони колись були моряками і їх застала жахлива буря на морі. Вони попросили Бога, щоб врятував їх, і дали обіцянку, що якщо виживуть - проведуть усе своє життя на острові. Оскільки моряки були неписьменними і молитов ніяких не знали, то придумали свою: "Троє Вас, троє нас, Господи помилуй нас". Священик відповів, що вони недобре моляться і навчив їх молитви "Отче наш...". Потім, трішки відпливши на кораблі, він сказав сам до себе, що це ніякі не святі. Але сталося чудо. Священик побачив, як троє святих біжать по морю і кричать, що забули молитву "Отче наш..". Він дуже здивувався, адже всяке бачив, але ніколи не бачив, щоб люди бігали по воді. А до них сказав, щоб молилися так, як вони моляться. На цьому і закінчилась притча.
   Після Служби Божої, пообідавши, ми всі о 14.30 зібралися у каплиці, де нам провів науку о. Іван Гуня. Він нам розповідав про Богородицю, її заслуги перед Богом і тому подібне. Потім ми привітали наших Марій із днем ангела і згідно з традицією зробили спільну фотографію.

Немає коментарів:

Дописати коментар