вівторок, 28 лютого 2012 р.

Лютий



   17 лютого 2012 року в Тернополі в українськомі домі "Перемога" відбувся святковий захід"Урочиста академія "Патріарх Йосиф Сліпий-взірець служіння Богові і Україні".З нашого колегіуму також побували двоє дівчат і їх класний керівник.Вони мали змогу побачити багато цікавого.
   Святкова академія розпочалася о 11.10 . Вступне слово почав о.Володимр Демчак. За отцем встала пані Ганна Зварич (гололва комісії Тернопільської Єпархії УГКЦ, а також директор колегіуму-інтернату "Знамення") - і повідомила , що урочистий захід розпочнеться із державного гімну "Ще не вмерла Україна". Після державгого гімну брати-семінаристи із третього курсу заспівали молитву "Отче наш". І довгоочікуваний  захід урочисто відкритий.
  Пані Анна надає слово отцю Віталію Козаку (доктору історії Церкви),який довго (максисум 45 хвилин) і цікаво розповідає "Про Патріархальний устрій".Після виступу о.Віталія пані Анна надає слово отцю доктору Володимирові Ковалковському , який розповідає уже ,майже ,втомленим глядачам про "Богословіє Патріарха Йосифа".
   І коли о. Володимир закінчив подавати свою лекцію наша вельмишановна пані Анна оголошує про невеличку перерву, під час якого будуть класти свої художні номери учні Тернопільського навчального-виховного комплексу "Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого".Це були учениці й ученики старших класів , які проспівали пісню" Святе причастя урочисте..." . Наступною із своїм номером вийшла дівчинка, як згодом вияснилось чотирикласниця, яка заспівала пісню під бурхливі оплески залу. Ми бажаєм цій дівчинці рости і розвиватися.:)
   Опісля маленької перерви слово було надано братові-семінаристові Ігорові Драпаку, який розповідав про " Дитячі та шкільні роки Патріарха."  І знов на сцені показалася весела , завжди енергійна Оленка Бідованець ( член ТУСК "Обнова"), яка захоплюючи розповідає "Все обновити у Христі".
   Настала найбільш загадковіша хвилина. Пані Анна Зварич оголошує, що на святковий захід приїхала внучата-племінниця Патріарха Йосифа Сліпого . Глядачі в залі затамували подих. І ось...на сцену виходить внучата -племінниця Йосифа Сліпого - Оксана. Вона нам весело і з переживанням розповіла про деякі факти із свого життя і життя патріарха.           


   І на  її слові настав кінець урочистому заходові . Всі присутні заспівали  церковний гімн "Боже великий єдиний...", і  всі бажаючі мали змогу зробити собі різноманітні фотографії на пам'ятку.(дівчата із нашого колегіуму, і наша директорка п.Анна не втратили такої можливості і зробили спільну фотографію з внучатою-плмінницею Патріарха Йосифа Сліпого.,з якою ви матимете змогу ознайомитися нижче))) ).(ех.... ще не незалежний кореспондент Яремкевич Люба)))





Оленка Бідованець























1 коментар: